Sute de cetățeni români au fost evacuați din Israel în urma conflictului recent din regiune, conform declarațiilor ministrului român de Externe, Luminița Odobescu. Într-o intervenție la postul de televiziune Digi 24, aceasta a explicat că aproximativ 800 de români au fost deja aduși în țară cu ajutorul companiei aeriene Tarom și a unor companii private, iar alți 800 încă se află în Israel și urmează să fie repatriați.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), luni dimineață au avut loc zboruri de repatriere pentru 96 de cetățeni români, care au fost operate de o companie privată și de Tarom.

Ministrul de Externe a subliniat că situația românilor din Fâșia Gaza este una extrem de complicată. În prezent, aproximativ 350 de români se află în această zonă, iar 100 dintre ei au solicitat evacuarea.

“Suntem în contact cu o parte dintre ei și avem evidența celor care doresc să fie evacuați și repatriați. În același timp, suntem în dialog cu autoritățile israeliene, precum și cu cele din țările vecine”, a declarat ministrul Odobescu.

Eforturile de evacuare și repatriere a cetățenilor români din regiunea afectată continuă, iar MAE și Ambasada României în Israel acordă asistență și sprijin constant românilor aflați în dificultate.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…