Procurorii DIICOT Iași au destructurat o grupare infracțională care vindea tinerilor din toată țara dulciuri sau dispozitive de vapat care conțineau substanțe psihoactive. Membrii grupării erau implicați și în producția acestor substanțe la o fabrică din Iași.

Ancheta a dus la reținerea pentru 24 de ore a 28 de persoane, printre care și un polițist din cadrul IPJ Iași. Acesta este bănuit că era implicat în ambalarea și distribuirea substanțelor interzise produse de grupare.

La fabrica deținută de un om de afaceri canadian, procurorii au descoperit peste 40 de tone de cânepă industrială care urma să fie prelucrată pentru extragerea unor substanțe psihoactive precum canabisul sau HHC-ul. Acestea erau ambalate ulterior și vândute sub formă de țigări electronice sau dulciuri copiilor și tinerilor din întreaga țară.

Gruparea ar fi funcționat de la sfârșitul anului trecut și acționa prin intermediul a două societăți comerciale din Iași.

Substanțele identificate în produse sunt HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P și uneori chiar THC. Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023 s-ar fi fabricat peste 100.000 de dispozitive de vapat care conțineau astfel de compuși.

Ancheta a scos în evidență o creștere alarmantă a consumului unor astfel de produse în rândul tinerilor și elevilor. Produsele erau distribuite atât online, cât și în magazine din centre comerciale.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…