Președinta Ungariei, Katalin Novak, a stârnit controverse cu un mesaj postat pe pagina sa de socializare cu ocazia pelerinajului de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, România.

Katalin Novak a postat un videoclip pe Facebook care conține așa-numitul imn al Ținutului Secuiesc. În mesajul atașat, aceasta a inclus un vers al cântecului care face referire la Transilvania: “Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”.

Președinta Ungariei a efectuat o vizită de două zile în județul Harghita și a fost prezentă la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc, unde au fost prezenți zeci de mii de cetățeni maghiari. Potrivit estimărilor primarului municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, peste 300.000 de persoane au participat la acest eveniment.

Declarația președintelui Ungariei a stârnit o reacție din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a calificat afirmațiile ca fiind total inacceptabile.

“Resping cu fermitate gestul președintelui Ungariei, doamna Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios pe teritoriul României, declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei.

Lumea întreagă a aflat că românii sunt un popor tolerant, care știe să își primească musafirii cu o ospitalitate fără cusur. Totul are însă o limită! Româniii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare, care pot genera tensiuni sociale !

Ne dorim relații normale cu țara vecină, însă asta nu înseamnă că trebuie să tăcem în fața unor asemenea situații scandaloase.

Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române, a declarat Ciolacu.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Partidul Verde Constanța se opune chioșcurilor în incinta instituțiilor de învățământ

Vicepreședintele Partidul Verde Constanța, Sorin Belu, a adus în atenția consilierilor locali…

Protest în Piața Victoriei: Prietenii și familia tinerilor uciși de Vlad Pascu au cerut pedepse mai aspre pentru șoferii drogați

Prietenii și rudele celor doi tineri care au murit în tragicul accident…

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fostul mare fotbalist român Dănuț Lupu a primit luni o condamnare definitivă…

Turcia a efectuat raiduri aeriene în nordul Irakului după un atac sinucigaș la Ankara

Armata turcă a efectuat duminică seara lovituri aeriene împotriva unor ținte ale…

NATO sporește prezența în Kosovo cu 600 de soldați britanici

Ca răspuns la creșterea tensiunilor dintre Kosovo și Serbia de săptămâna trecută,…

Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat oamenilor de știință din spatele vaccinurilor Covid cu ARNm

Oamenii de știință Katalin Karikó și Drew Weissman au primit Premiul Nobel…

Operațiune de amploare împotriva unei rețele de trafic ilegal de deșeuri: Șapte persoane reținute

Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea infracțională care a adus ilegal…