Președintele SUA, Joe Biden, a fost testat pozitiv la Covid-19 și are simptome ușoare, anunță Casa Albă. El se va izola și va continua să își îndeplinească toate îndatoririle în această perioadă.

“În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. El este vaccinat de două ori și prezintă simptome foarte ușoare. El a început să ia Paxlovid. În conformitate cu orientările CDC, acesta se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească pe deplin toate îndatoririle în această perioadă. În această dimineață a fost în contact telefonic cu membri ai personalului Casei Albe și va participa la întâlnirile planificate la Casa Albă în această dimineață prin telefon și prin Zoom de la reședință.” , se arată în comunicatul Casei Albe.

În conformitate cu protocolul Casei Albe pentru cazurile pozitive de COVID, care depășește orientările CDC, el va continua să lucreze în izolare până când va fi testat negativ. După ce va fi testat negativ, el va reveni la munca în persoană.

Casa Albă a anunțat că va furniza zilnic informații actualizate cu privire la starea președintelui Joe Biden, pe măsură ce acesta continuă să își îndeplinească toate atribuțiile funcției în timp ce se află în izolare.

Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv la Casa Albă, unitatea medicală a Casei Albe va informa toate persoanele apropiate președintelui în cursul zilei de astăzi, inclusiv membrii Congresului și membrii presei care au interacționat cu președintele în timpul deplasării de ieri. Ultimul test anterior al președintelui pentru COVID a fost efectuat marți, când a avut un rezultat negativ.

Alte știri:  CFR reduce viteza trenurilor în acest weekend din cauza caniculei extreme
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…