Autoritățile spaniole se confruntă cu o situație jenantă după ce unul dintre cei mai căutați infractori din Europa a reușit să fugă de sub nasul lor.

Karim Bouyakhrichan, un șef al grupării criminale olandeze numite “Mocro Maffia”, a fost arestat în Spania în baza unui mandat de arestare internațional emis de autoritățile din Țările de Jos. El este acuzat de trafic de droguri, spălare de bani și alte infracțiuni grave.

Însă într-o decizie surprinzătoare, un tribunal regional din Malaga l-a eliberat pe Bouyakhrichan pe cauțiune de doar 50.000 de euro, deși era considerat extrem de periculos și prezenta un risc crescut să fugă, ceea ce a și făcut.

Ministrul spaniol al justiției, Felix Bolaños, a recunoscut că decizia instanței de a-l elibera pe cauțiune pe temutul traficant a fost o greșeală judiciară cu consecințe dezastruoase.

Autoritățile locale îl caută acum activ pe Bouyakhrichan, însă șansele ca el să fie prins după ce a reușit să fugă din Spania sunt considerate minime. 

Bouyakhrichan – cunoscut și sub numele de Taxi – a fost arestat în ianuarie, alături de alți cinci bărbați, după ce a fost acuzat de spălare de bani prin achiziționarea a 172 de proprietăți în Spania în valoare de peste 50 de milioane de euro.

Bărbatul de 46 de ani era unul dintre cei mai căutați infractori din Europa și era urmărit de Interpol de cel puțin cinci ani. Se crede că fratele său, Samir, a fondat o ramură a Mocro Maffia – o grupare olandezo-marocană cu sediul în Olanda și Belgia – înainte de a fi împușcat în 2014.

Se presupune că Bouyakhrichan ar fi preluat controlul imperiului fratelui său după moartea acestuia. Se crede că arestarea sa în acest an a calmat lupta pentru putere între facțiuni concurente ale crimei organizate, în urma căreia mai mulți oameni au fost uciși.

Alte știri:  Exercițiu militar american cu elicoptere deasupra Constanței: zgomote puternice și survoluri la altitudine joasă
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…