Președintele Germaniei a sosit marți la Kiev pentru prima sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei rusești.

Pe lângă întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Steinmeier intenționează să inspecteze pagubele provocate de război în regiunea Cernihiv.

“Vom continua să sprijinim Ucraina, din punct de vedere economic, politic și, de asemenea, militar”, a declarat președintele Germaniei după ce a sosit cu trenul de noapte de la Berlin. “A fost important pentru mine, mai ales acum, în această fază de atacuri aeriene cu drone, rachete de croazieră și rachete, să trimit un mesaj de solidaritate ucrainenilor.”

Este prima vizită a lui Steinmeier în această țară devastată de război de la începutul invaziei la scară largă a președintelui rus Vladimir Putin, la 24 februarie, și după un contre cu guvernul ucrainean.

Steinmeier plănuia să viziteze Kievul în aprilie, împreună cu liderii Poloniei, Lituaniei, Estoniei și Letoniei. Cu toate acestea, guvernul ucrainean l-a refuzat pe președintele german, invocând poziția sa blândă față de Putin în timpul cancelariilor lui Gerhard Schröder și Angela Merkel.

De asemenea, Steinmeier era așteptat în Ucraina joia trecută, dar călătoria sa a fost anulată la scurt timp după ce Rusia a atacat Kievul cu rachete și drone în zilele precedente.

După ce Steinmeier a recunoscut că a făcut greșeli în politica sa privind Rusia, Zelenski l-a invitat personal să viziteze Ucraina în luna mai – și apoi a doua oară în iulie.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…