Rapperii Travis Scott și Drake au fost dați în judecată pentru că au „incitat la haos” după ce opt persoane au fost ucise și zeci au fost rănite într-un concert în Texas, a confirmat duminică firma de avocatură.

Firma texană Thomas J. Henry Law a postat duminică pe Twitter o știre publicată de Daily Mail despre proces, confirmând că a depus „unul dintre primele procese în tragedia Festivalului Astroworld”.

Reclamantul este un tânăr în vârstă de 23 de ani, Kristian Paredes, care a fost unul dintre cei „răniți grav” la concertul din noaptea de 5 noiembrie.

Aproximativ 50.000 de oameni erau în publicul de la NRG Park din Houston când mulțimea a început să se îndrepte spre scenă în timp ce Scott cânta, declanșând scene haotice.

Procesul, depus la tribunalul Harris County din Houston, susține că Scott „a provocat haos și la evenimente anterioare” și că „inculpații știau sau ar fi trebuit să cunoască comportamentul anterior (a lui Scott).

Avocații îl acuză, de asemenea, pe superstarul rap Drake, care s-a urcat pe scenă alături de Travis Scott, că a contribuit la provocarea ascensiunii către scenă.

„Pe măsură ce Drake a urcat pe scenă alături de Travis Scott, el a ajutat să incite mulțimea, deși știa despre comportamentul anterior al lui Travis Scott”, se arată în plângere.

El a continuat să cânte chiar dacă „mulțimea a scăpat de sub control” și „haosul mulțimii a continuat”, a adăugat acesta.

Luptă să respiri

Avocatul de renume Ben Crump a anunțat duminică că a intentat, de asemenea, un proces împotriva lui Scott și Astroworld.

Crump este specializat în drepturile civile și vătămări personale și a reprezentat clienți, inclusiv familiile victimelor violenței poliției, George Floyd și Breonna Taylor.

El și avocatul Bob Hilliard au depus o acțiune duminică în numele lui Noah Gutierrez, în vârstă de 21 de ani, care a descris „o scenă de haos și disperare”.

Avocații au spus că se așteaptă să depună un proces în numele altor participanți la concert în cursul săptămânii.

„Auzim relatări îngrozitoare despre teroarea și neputința pe care oamenii au experimentat-o ​​– oroarea unei mulțimi zdrobitoare și trauma îngrozitoare de a vedea oameni murind în timp ce încercau fără succes să-i salveze”, au spus Crump și Hilliard în declarație.

„Îndemnăm pe alții care au suferit răni fizice sau emoționale sau au fost martori la evenimentele din acea zi să ne contacteze”.

Supraviețuitorii incidentului au descris scene haotice cu oameni care se îmbulzeau, mulți luptăndu-se să respire.

Autoritățile din Texas au deschis o anchetă penală cu privire la tragedie, implicând atât detectivi de omucideri, cât și detectivi de narcotice, a declarat sâmbătă șeful poliției din Houston, Troy Finner, reporterilor.

Primarul din Houston, Sylvester Turner, a spus că autoritățile se uită la filmări și vorbesc cu martori, organizatori de concerte și persoane care au fost spitalizate.

El a declarat reporterilor sâmbătă că cele opt persoane ucise aveau vârste cuprinse între 14 și 27 de ani.

De asemenea, haosul a dus la transportarea a 25 de persoane la spital și la tratarea a peste 300 de persoane la fața locului pentru răni ușoare.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…