Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică presa de stat rusă, în prima călătorie a liderului de la Kremlin în teritoriile ocupate de Rusia în regiunea Donbas din estul Ucrainei de la începutul războiului.

Reuters a relatat că această vizită a avut loc după ce Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea într-o vizită neanunțată pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de către Rusia și la doar două zile după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său.

Mariupol, care a căzut în mâinile Rusiei în luna mai după una dintre cele mai lungi și sângeroase bătălii din război, a fost prima victorie majoră a Rusiei după ce nu a reușit să cucerească Kievul și s-a concentrat în schimb asupra sud-estului Ucrainei.

Putin a zburat cu elicopterul la Mariupol, au relatat agențiile de presă ruse, citând Kremlinul. Este cel mai aproape de linia frontului în care Putin a fost în războiul care durează de un an. Conducând o mașină, Putin a călătorit prin mai multe districte ale orașului din regiunea Donețk, făcând opriri și vorbind cu locuitorii.

Presa rusă a relatat duminică că Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu comandamentul de vârf al operațiunii sale militare din Ucraina, inclusiv cu Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram