Președintele Rusiei Vladimir Putin a avertizat că o confruntare directă între Rusia și Alianța Nord-Atlantică (NATO) ar putea duce lumea în pragul celui de-al Treilea Război Mondial. Într-o conferință de presă susținută în urma victoriei la alegerile prezidențiale din Rusia, Putin a subliniat că puțini doresc un astfel de deznodământ catastrofal.

Conflictul din Ucraina a generat cea mai gravă criză din relațiile Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba. Putin a evocat în mod repetat pericolul conflictului nuclear, însă a negat că ar fi luat în considerare desfășurarea de arme nucleare în Ucraina.

Intrebat despre declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron privind posibila desfășurare de trupe terestre în Ucraina în viitor și riscurile unui conflict cu NATO, Putin a răspuns: “Orice este posibil în lumea de azi”. El a subliniat că o confruntare directă între Rusia și NATO ar putea duce la cel de-al Treilea Război Mondial.

Putin a mai declarat că trupe NATO sunt deja prezente pe teritoriul Ucrainei și că rușii au interceptat conversații atât în limba engleză cât și în limba franceză pe câmpul de luptă. El a cerut președintelui Macron să nu mai agraveze conflictul din Ucraina și să joace un rol de mediere pentru găsirea păcii.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…