Celebrul restaurant Taverna Racilor din Parcul Herăstrău a fost închis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după o serie de controale în care s-au constatat nereguli grave.

Restaurantul era deținut inițial de compania SC Nedsea SRL, dar funcționa în continuare sub noul nume de SC Commercial Diplomatic Club SRL. ANPC a descoperit că măsura de închidere temporară nu a fost respectată, ci activitatea a continuat sub o altă firmă.

Primul control al ANPC a avut loc pe 1 iunie, când au fost aplicate amenzi în valoare totală de 25.000 de lei și s-au retras de la comercializare 156 kg de alimente neconforme. De asemenea, s-a dispus închiderea temporară a unității până la remedierea deficiențelor.

Un al doilea control a constatat că măsura de închidere nu fusese respectată, așa că s-a dat o nouă amendă de 5.000 de lei. Pe 22 iunie, ANPC a aplicat amenzi de 75.000 de lei și a propus închiderea temporară pentru o perioadă de 6-12 luni, din cauza abaterilor repetate.

Pe data de 15 septembrie a avut loc cel mai recent control, în urma căruia s-au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei și s-au confiscat 560 de produse alimentare care nu corespundeau standardelor.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…