Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, în scopul de a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Valoarea acestei achiziții se ridică la aproximativ 70 de milioane de dolari americani.

Vânzarea face parte dintr-un efort mai amplu și pe termen lung de modernizare a Forțelor Aeriene Române, pe care Statele Unite îl sprijină, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA în România.

Racheta Block II conține cea mai avansată tehnologie a rachetei AIM-9X Sidewinder până în prezent și este deja în serviciul forțelor armate americane.

“Această achiziție nu este doar o tranzacție, ci o mărturie a angajamentului nostru comun față de securitate și pace. Aceste rachete avansate vor asigura securitatea spațiului aerian românesc”, a declarat însărcinatul cu Afaceri Michael Dickerson.

Această nouă dotare a Forțelor Aeriene Române vine în contextul eforturilor continue de modernizare și întărire a capacităților de apărare ale țării, în strânsă cooperare cu partenerii strategici din Alianța Nord-Atlantică.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…