În cadrul vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis în Coreea de Sud, ministrul Apărării din România, Angel Tîlvăr, și omologul său sud-coreean, Shin Won Sik, au semnat marți un acord-cadru de cooperare în domeniul apărării.

Potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, acordul are ca scop intensificarea colaborării în mai multe domenii de interes comun pentru apărare, cum ar fi cooperarea tehnico-militară, educația și pregătirea militară, sau dialogul strategic.

De asemenea, documentul facilitează deschiderea de birouri ale atașaților militari români și sud-coreeni în capitala fiecărei țări.

În același timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, și ministrul de Interne și Situații de Urgență din Coreea de Sud, Lee Sang Min, au semnat un memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul situațiilor de urgență și al managementului dezastrelor. Acesta prevede schimb de bune practici și experiență în domeniu, precum și formarea unor echipe comune de intervenție.

Alte documente semnate vizează cooperarea în domeniul culturii, sportului, tineretului, energiei nucleare civile sau promovarea schimburilor comerciale și a investițiilor.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…