Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat arestarea unei informatoare ruse care pregătea un atac al forțelor rusești în regiunea Nikolaiev în timpul vizitei președintelui Volodimirr Zelenski.

Potrivit Serviciului de Securitate, femeia strângea informații înaintea recentei vizite de lucru a președintelui Ucrainei în regiunea Nikolaiev. Mai exact, informatoarea încerca să afle orarul și locurile pe care urma să le viziteze președintele.

Serviciul de Securitate a declarat că a acționat proactiv, aflând din timp despre activitățile de spionaj ale femeii și luând măsuri suplimentare de securitate în timpul vizitei lui Zelenski. De asemenea, s-a descoperit că femeia avea misiunea de a localiza sistemele ucrainene de bruiaj electronic și depozitele de muniții din zona orașului Ochakiv.

Ofițerii serviciului de securitate au prins-o în flagrant în timp ce încerca să transmită informații rușilor. Ancheta a arătat că femeia era originară din Ochakiv și lucrase ca vânzătoare într-un magazin militar de pe teritoriul unei unități militare din regiune.

Femeia a fost arestată prevenitv pentru transmiterea neautorizată de informații despre mișcarea armelor și trupelor ucrainene. Ea riscă până la 12 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…