Potrivit oficialilor, Singapore a inoculat 80% din cei 5,7 milioane de oameni împotriva COVID-19, devenind cea mai vaccinată țară din lume.

„Am trecut o altă etapă importantă, în care 80% din populația noastră a primit schema completă de două doze”, a declarat duminică ministrul sănătății din Singapore, Ong Ye Kung, într-o postare pe Facebook.

„Înseamnă că Singapore a făcut un alt pas înainte pentru a ne face mai rezistenți la COVID-19”, a mai spus el.

Dezvoltarea oferă micului oraș-stat cea mai mare rată de vaccinări complete din lume, potrivit unui tracker al agenției de știri Reuters.

Alte țări care au rate de vaccinare ridicate includ Emiratele Arabe Unite, Uruguay și Chile, care au inoculat pe deplin peste 70% din populația lor.

Singapore, care și-a început campania de vaccinare în ianuarie, s-a bazat în principal pe dozele dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna.

La începutul lunii august, Ong, ministrul sănătății, a spus dacă Singapore poate „continua să țină sub control numărul de cazuri grave și boli și capacitatea noastră de asistență medicală nu este exagerat de extinsă”, atunci țara își va deschide în continuare economia și va permite activități sociale și călătorii fără carantină la întoarcere.

„Viața noastră va fi mai normală, iar mijloacele noastre de trai vor fi mai bine protejate”, a spus el.

Ong, alături de alți doi miniștri de cabinet, a descris cum ar arăta noul normal într-un articol din Straits Times în iunie.

Aceștia au spus că reuniunile mari, cum ar fi sărbătoarile de Anul Nou, vor fi reluate și „companiile vor avea certitudinea că operațiunile lor nu vor fi întrerupte”.

De asemenea, singaporeenilor li se va permite să călătorească din nou, cel puțin în țările care au situația COVID sub control.

„Ne vom recunoaște reciproc certificatele de vaccinare. Călătorii, în special cei vaccinați, pot fi testați înainte de plecare și pot fi scutiți de carantină cu un test negativ la sosire ”, au spus ei.

Singapore a înregistrat un total de 67.171 de cazuri și 55 de decese de când a început pandemia. Au fost raportate 113 noi infecții sâmbătă.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…