Vremea rea a făcut ravagii în județul Constanța . Au fost afectate mai multe gospodării

O ploaie torențială cu grindină a inundat, luni, mai multe gospodării din judetul Constanţa.  Vântul a rupt mai mulți copaci care au ajuns pe carosabil. Traficul este blocat luni pe DN22, la intrare în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța, după ce un camion a derapat, iar în localitatea Palazu Mic circulația este îngreunată din cauza noroiului și pietrelor care au ajuns pe șosea. Mai multe localități au rămas fără curent electric. Citeste mai mult…

2.844 cazuri noi de coronavirus in ultimile 24 de ore. 8.709 teste, 823 internati la ATI

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei)

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la ATI.

Alte știri:  Vremea în următoarea lună: După o răcire trecătoare, temperaturile vor crește treptat în mai

8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore,

Nicușor Dan a fost validat la Primăria Capitalei

Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv. Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse de foști sau actuali consilieri PSD. Decizia Curții de Apel a fost luată pentru că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal, informeaza Digi24

Academia de Poliție rămâne fără „fabrica” de doctorate

Decizie istorică pentru mediul academic din România: pentru prima dată în istoria învățământului superior românesc, o universitate rămâne fără dreptul de a susține cursuri doctorale. Se întâmplă la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, aflată în ultimii ani în centrul unui uriaș scandal privind zeci de lucrări de doctorat plagiate. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a confirmat azi că a semnat ordinul prin care a retras acreditarea Şcolii doctorale a Academiei de Poliţie, în urma unui raport al Consiliului de Etică şi de Management Universitar. 

O asistentă cu Covid-19 de la spitalul din Balș, a murit la 47 de ani

O asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balş, care lucra în Secţia Medicină internă, a decedat la Spitalul Municipal Caracal.

Alt angajat din aceeaşi secţie, de asemenea testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, o infirmieră, este la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Este permisă înlăturarea măștii pentru fumat sau jogging

Persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise, precum Capitala, vor putea să înlăture masca de protecție pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal. De asemenea, vor putea renunța la mască cei care fac jogging. Prevederile sunt cuprinse într-o hotărâre adoptată luni dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

România și Franța au semnat luni, la Paris, o declarație de intenție privind cooperarea în domeniul nuclear civil care vizează colaborarea cu partenerii strategici în realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea reactorului 1, a anunțat premierul Ludovic Orban. De asemenea, a mai fost semnat un acord între Nuclearelectrica și Orano, un grup francez cu capital de stat, din domeniul energiei nucleare. Practic, Franța se va implica, alături de SUA și Canada, în construirea reactoarelor de la Cernavodă, potrivit Hotnews

Video: Mafia pădurilor, descrisă din interior

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook