Vremea rea a făcut ravagii în județul Constanța . Au fost afectate mai multe gospodării

O ploaie torențială cu grindină a inundat, luni, mai multe gospodării din judetul Constanţa.  Vântul a rupt mai mulți copaci care au ajuns pe carosabil. Traficul este blocat luni pe DN22, la intrare în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța, după ce un camion a derapat, iar în localitatea Palazu Mic circulația este îngreunată din cauza noroiului și pietrelor care au ajuns pe șosea. Mai multe localități au rămas fără curent electric. Citeste mai mult…

2.844 cazuri noi de coronavirus in ultimile 24 de ore. 8.709 teste, 823 internati la ATI

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei)

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la ATI.

8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore,

Nicușor Dan a fost validat la Primăria Capitalei

Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv. Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse de foști sau actuali consilieri PSD. Decizia Curții de Apel a fost luată pentru că apelurile au fost depuse mai  târziu decât era termenul legal, informeaza Digi24

Academia de Poliție rămâne fără „fabrica” de doctorate

Decizie istorică pentru mediul academic din România: pentru prima dată în istoria învățământului superior românesc, o universitate rămâne fără dreptul de a susține cursuri doctorale. Se întâmplă la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, aflată în ultimii ani în centrul unui uriaș scandal privind zeci de lucrări de doctorat plagiate. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a confirmat azi că a semnat ordinul prin care a retras acreditarea Şcolii doctorale a Academiei de Poliţie, în urma unui raport al Consiliului de Etică şi de Management Universitar. 

O asistentă cu Covid-19 de la spitalul din Balș, a murit la 47 de ani

O asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balş, care lucra în Secţia Medicină internă, a decedat la Spitalul Municipal Caracal.

Alt angajat din aceeaşi secţie, de asemenea testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, o infirmieră, este la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Este permisă înlăturarea măștii pentru fumat sau jogging

Persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise, precum Capitala, vor putea să înlăture masca de protecție pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal. De asemenea, vor putea renunța la mască cei care fac jogging. Prevederile sunt cuprinse într-o hotărâre adoptată luni dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Francezii de la Orano se vor implica în construirea reactoarelor de la Cernavodă

România și Franța au semnat luni, la Paris, o declarație de intenție privind cooperarea în domeniul nuclear civil care vizează colaborarea cu partenerii strategici în realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea reactorului 1, a anunțat premierul Ludovic Orban. De asemenea, a mai fost semnat un acord între Nuclearelectrica și Orano, un grup francez cu capital de stat, din domeniul energiei nucleare. Practic, Franța se va implica, alături de SUA și Canada, în construirea reactoarelor de la Cernavodă, potrivit Hotnews

Video: Mafia pădurilor, descrisă din interior

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Partidul Verde Constanța se opune chioșcurilor în incinta instituțiilor de învățământ

Vicepreședintele Partidul Verde Constanța, Sorin Belu, a adus în atenția consilierilor locali…

Protest în Piața Victoriei: Prietenii și familia tinerilor uciși de Vlad Pascu au cerut pedepse mai aspre pentru șoferii drogați

Prietenii și rudele celor doi tineri care au murit în tragicul accident…

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fostul mare fotbalist român Dănuț Lupu a primit luni o condamnare definitivă…

Turcia a efectuat raiduri aeriene în nordul Irakului după un atac sinucigaș la Ankara

Armata turcă a efectuat duminică seara lovituri aeriene împotriva unor ținte ale…

NATO sporește prezența în Kosovo cu 600 de soldați britanici

Ca răspuns la creșterea tensiunilor dintre Kosovo și Serbia de săptămâna trecută,…

Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat oamenilor de știință din spatele vaccinurilor Covid cu ARNm

Oamenii de știință Katalin Karikó și Drew Weissman au primit Premiul Nobel…

Operațiune de amploare împotriva unei rețele de trafic ilegal de deșeuri: Șapte persoane reținute

Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea infracțională care a adus ilegal…