Trupele ucrainene din Bakhmut vor lansa o contraofensivă “foarte curând”, a declarat comandantul suprem al forțelor terestre din Ucraina.

Colonelul-general Oleksandr Syrskyi a declarat că mercenarii wagnerieni ai Rusiei “pierd o forță considerabilă și se află în criză de energie”.

“Foarte curând, vom profita de această oportunitate, așa cum am făcut-o în trecut în apropiere de Kiev, Harkov, Balakliya și Kupiansk”, a spus el, enumerând contraofensivele ucrainene de anul trecut care s-au dovedit a fi puncte de cotitură în război.

Luni, șeful Wagner a publicat o scrisoare adresată ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în care afirmă că Ucraina urmărește să îi despartă forțele de trupele regulate ale Rusiei, cerându-i lui Șoigu să acționeze pentru a împiedica acest lucru și avertizând asupra unor “consecințe negative” în caz de eșec.

 Într-o actualizare de miercuri, armata ucraineană a declarat că capacitatea ofensivă a Rusiei se diminuează în Bakhmut și în jurul acestuia, deoarece forțele Moscovei risipesc un număr mare de trupe care încearcă să captureze orașul în lupte aprige.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram