Candidatul la președinția ecuadoriană Fernando Villavicencio, un critic proeminent al corupției și crimei organizate, a fost ucis în mod tragic miercuri în timpul unui eveniment de campanie, potrivit autorităților. Incidentul a avut loc pe fondul unei intensificări a violențelor în națiunea andină, despre care se crede că ar avea legătură cu activitățile de trafic de droguri.

Rapoartele presei locale au indicat că aproximativ 30 de focuri de armă au fost trase în timpul evenimentului, care a avut loc în partea de nord a capitalei Quito. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare îl înfățișează pe Villavicencio intrând într-un vehicul după eveniment, urmat de zgomotul aparent al focurilor de armă și de țipete.

În ciuda solicitărilor repetate de comentarii cu privire la detalii specifice referitoare la crimă, poliția și Ministerul de Interne din Ecuador nu au oferit un răspuns. Cu toate acestea, președintele demisionar Guillermo Lasso a confirmat că poliția a detonat în siguranță o grenadă lăsată în urmă de atacatori.

Într-o declarație video transmisă după miezul nopții, ora locală, președintele Lasso a declarat că incidentul a fost o crimă politică cu caracteristici de terorism, exprimându-și convingerea că asasinatul a fost o încercare de a perturba procesul electoral.

În urma unei întâlniri cu oficiali din domeniul securității și al alegerilor, Lasso a proclamat trei zile de doliu național și a decretat starea de urgență. El a asigurat publicul că armata va fi mobilizată pentru a asigura securitatea, subliniind că alegerile prezidențiale programate pentru 20 august se vor desfășura conform planului.

Potrivit biroului procurorului general, unul dintre suspecții implicați în această crimă a cedat în urma rănilor suferite în timpul unui schimb de focuri ulterior. Violențele s-au soldat, de asemenea, cu rănirea altor nouă persoane, inclusiv a unui candidat pentru funcția de parlamentar și a doi ofițeri de poliție.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană favorit pentru alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…