La doar trei zile după ce președintele Donald Trump a fost dus cu elicopterul la Centrul Medical Militar Național Walter Reed pentru tratament pentru COVID-19, el a fost externat înapoi la Casa Albă. „A îndeplinit sau a depășit toate criteriile standard de externare”, a declarat medicul personal al lui Trump, Sean Conley, într-un briefing de presă.

Dar medicii din primele linii de tratament pentru pacienții cu COVID-19 au declarat că este încă prea devreme să presupunem că se află pe un anumit drum spre recuperare. Luni de experiență clinică au arătat că boala apare uneori în mod periculos în a doua săptămână de simptome, chiar și la pacienții care păreau că se descurcă bine.

Medicii ar trebui sa fie constienti de potentialul pentru unii pacienti de a se deteriora rapid la o saptamana de la debutul bolii, CDC avertizeaza in ghidul sau clinic pentru gestionarea pacientilor cu COVID-19, ultima actualizare – 10 septembrie.

“Poate merge în multe direcții diferite”, a declarat Robert Wachter, președintele Departamentului de Medicină de la Universitatea din California, San Francisco, cu puțin timp înainte ca medicii să anunțe că se va întoarce la Casa Albă.

„În următoarele zile, l-aș vrea la 50 de metri distanță de o terapie intensivă, nu la o plimbare cu elicopterul”, a spus Wachter.

Trump a primit tratamente care sunt rezervate în mod normal pacienților grav bolnavi.
Detaliile precise despre starea președintelui rămân neclare, în urma unor informări confuze și evazive date de Conley în weekend.

În weekend, Conley a confirmat că lui Trump i s-a administrat oxigen în două ocazii, când nivelul său de oxigen din sânge a scăzut. Dar luni, cu câteva ore înainte ca președintele să fie externat din spital, Conely părea să minimizeze semnificația acelor episoade. „Nu-i lipsea respirația. Nu arăta bolnav. Am încercat mai mulți dintre noi să anticipăm nevoile și să vedem cum va răspunde și, în ambele cazuri, a ieșit bine ”, a spus Conley reporterilor.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…

Procurorii cer ca Marine Le Pen să fie judecată pentru utilizare abuzivă a fondurilor europene

Parchetul din Paris a recomandat ca liderul extremei drepte Marine Le Pen…