La doar trei zile după ce președintele Donald Trump a fost dus cu elicopterul la Centrul Medical Militar Național Walter Reed pentru tratament pentru COVID-19, el a fost externat înapoi la Casa Albă. „A îndeplinit sau a depășit toate criteriile standard de externare”, a declarat medicul personal al lui Trump, Sean Conley, într-un briefing de presă.

Dar medicii din primele linii de tratament pentru pacienții cu COVID-19 au declarat că este încă prea devreme să presupunem că se află pe un anumit drum spre recuperare. Luni de experiență clinică au arătat că boala apare uneori în mod periculos în a doua săptămână de simptome, chiar și la pacienții care păreau că se descurcă bine.

Medicii ar trebui sa fie constienti de potentialul pentru unii pacienti de a se deteriora rapid la o saptamana de la debutul bolii, CDC avertizeaza in ghidul sau clinic pentru gestionarea pacientilor cu COVID-19, ultima actualizare – 10 septembrie.

“Poate merge în multe direcții diferite”, a declarat Robert Wachter, președintele Departamentului de Medicină de la Universitatea din California, San Francisco, cu puțin timp înainte ca medicii să anunțe că se va întoarce la Casa Albă.

„În următoarele zile, l-aș vrea la 50 de metri distanță de o terapie intensivă, nu la o plimbare cu elicopterul”, a spus Wachter.

Trump a primit tratamente care sunt rezervate în mod normal pacienților grav bolnavi.
Detaliile precise despre starea președintelui rămân neclare, în urma unor informări confuze și evazive date de Conley în weekend.

În weekend, Conley a confirmat că lui Trump i s-a administrat oxigen în două ocazii, când nivelul său de oxigen din sânge a scăzut. Dar luni, cu câteva ore înainte ca președintele să fie externat din spital, Conely părea să minimizeze semnificația acelor episoade. „Nu-i lipsea respirația. Nu arăta bolnav. Am încercat mai mulți dintre noi să anticipăm nevoile și să vedem cum va răspunde și, în ambele cazuri, a ieșit bine ”, a spus Conley reporterilor.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Mexic: Primarul orașului San Miguel Totolapan și alte 18 persoane au fost împușcate mortal, după ce membrii unui cartel au deschis focul în interiorul primăriei

Bărbați înarmați care au legături cu crima organizată au deschis focul asupra…

Vladimir Putin a declarat că are “un mare respect” pentru poporul și cultura Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul…

Putin a semnat un decret potrivit căruia centrala nucleară din Zaporojie aparține acum Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a declarat…

Oficiali americani spun că Ucraina se află în spatele mașinii-capcană care a ucis-o pe fiica naționalistului rus Aleksandr Dughin

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că Ucraina este responsabilă pentru o…

Anchetă privind un sirop de tuse după ce 66 de copii au murit în Gambia

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru…

Provincia chineză Xinjiang suspendă călătoriile în afara regiunii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a…

Statele OPEC+ vor să crească prețul petrolului printr-o reducere importantă a producției

Arabia Saudită și Rusia, acționând în calitate de lideri ai cartelului energetic…

Procesul lui Kevin Spacey pentru abuz sexual va începe joi la tribunalul federal din Manhattan

Kevin Spacey, actor laureat cu premiul Oscar, va fi judecat joi într-un…

Rezervele de gaz ale Europei sunt aproape pline pentru iarnă. Directorul AIE se teme că anul viitor ar putea fi foarte dificil

În timp ce depozitele de gaz ale Europei pentru această iarnă sunt…