Vladimir Putin a traversat luni, la volanul unui Mercedes, Podul Crimeii, care leagă sudul Rusiei de peninsula anexată Crimeea, la mai puțin de două luni de când o explozie a distrus unul dintre proiectele de infrastructură emblematice ale șefului de la Kremlin, relatează Reuters.

Podul rutier și feroviar de 12 km, care a fost inaugurat personal de Putin în 2018, a fost bombardat pe 8 octombrie într-un atac despre care Rusia a spus că a fost comis de Ucraina.

Putin, însoțit de vicepremierul Marat Khusnullin, a fost arătat la televiziunea de stat la volanul unui Mercedes, punând întrebări despre locul în care a avut loc atacul.

“Conducem pe partea dreaptă”, a spus Putin, în timp ce traversa podul. “Partea stângă a podului, din câte am înțeles, este în stare de funcționare, dar cu toate acestea trebuie să fie finalizată. Încă a suferit puțin, trebuie să îl aducem la o stare ideală”.

De asemenea, Putin s-a plimbat de-a lungul unor părți ale podului, cel mai mare din Europa, pentru a inspecta secțiunile care sunt încă vizibil pârjolite.

Ucraina nu a revendicat niciodată responsabilitatea pentru bombardarea podului în dimineața zilei de 8 octombrie, la o zi după cea de-a 70-a aniversare a lui Putin. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a declarat că atacul a fost organizat de serviciile secrete militare ucrainene.

Explozia a distrus o secțiune a podului rutier, oprind temporar traficul prin strâmtoarea Kerch. De asemenea, explozia a distrus mai multe cisterne de combustibil dintr-un tren care se îndrepta spre peninsula anexată Crimeea dinspre sudul Rusiei vecine.

Rusia a anexat în 2014 Crimeea, care a fost transferată din Rusia sovietică în Ucraina sovietică în 1954 de către liderul sovietic de atunci Nikita Hrușciov și recunoscută de Rusia în 1994, după prăbușirea URSS.

Ucraina a promis că va returna Crimeea, care se bazează pe pod pentru aprovizionare.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Copil grav rănit după explozia unei petarde în județul Prahova

Un incident teribil a avut loc ieri în județul Prahova, unde un…

Cineva a pariat împotriva bursei israeliene în zilele dinaintea atacului Hamas din 7 octombrie

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia și NYU…

Grand Theft Auto VI: Rockstar Games a publicat primul trailer pentru mult așteptatul joc GTA 6

După mai bine de un deceniu de așteptare, legendarul dezvoltator de jocuri…

Armata israeliană spune că 2 civili uciși pentru fiecare militant este un raport “extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei din Gaza

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza,…

Banca elvețiană Banque Pictet recunoaște că a ascuns 5,6 miliarde de dolari de fiscul american

Una dintre cele mai mari bănci private elvețiene, Banque Pictet, a ajuns…