WhatsApp intenționează să reintroducă politica de confidențialitate actualizată care a declanșat o reacție masivă împotriva aplicației de mesagerie deținută de Facebook.

Compania a declarat că va notifica utilizatorii despre noua politică de confidențialitate „în următoarele săptămâni” și va oferi mai multe informații despre modificări înainte de a le solicita utilizatorilor să accepte noii termeni.

„În următoarele săptămâni, vom afișa un banner în WhatsApp care oferă mai multe informații pe care oamenii le pot citi în ritmul lor”, scrie WhatsApp într-o postare pe blog.

„Am inclus și mai multe informații pentru a încerca să soluționăm problemele pe care le auzim. În cele din urmă, vom începe să le reamintim oamenilor să revizuiască și să accepte aceste actualizări pentru a continua să folosească WhatsApp. ”

Politica de confidențialitate este aceeași cu cea pe care a introdus-o compania în ianuarie, pe care a amânat-o ulterior pe fondul unor nemulțumiri în creștere. Un purtător de cuvânt al WhatsApp a confirmat că utilizatorii vor trebui în cele din urmă să fie de acord cu noile condiții până pe 15 mai, când va intra în vigoare noua politică.

Politica de confidențialitate actualizată se referă la recenta intrare a Facebook pe piața de comerț. Pentru WhatsApp, aceasta a însemnat o extindere a instrumentelor de mesagerie de afaceri ale aplicației și adăugarea de noi funcții de cumpărături în cadrul aplicației. Noii termeni abordează mai explicit rolul pe care îl joacă Facebook în activarea acestor interacțiuni. După cum a subliniat The New York Times luna trecută, acest lucru ar putea duce la interacțiuni cu companiile de pe WhatsApp influențând anunțurile pe care le vedeți pe Facebook.

Dar faptul că WhatsApp a impus modificările utilizatorilor fără avertisment și neîncrederea generală față de Facebook s-a dovedit a fi o rețetă perfectă pentru „dezinformare” și „confuzie” pe scară largă.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Ambasadorul Poloniei în Franța: Polonia va fi nevoită să intre în război dacă Ucraina nu reușește să se apere singură

Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat într-un interviu că…

Medvedev amenință că va lovi Curtea Penală Internațională cu o rachetă hipersonică

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat că…

Kim Jong Un face apel la pregătirea unui atac nuclear împotriva SUA și Coreei de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui…

Putin a vizitat orașul ucrainean ocupat Mariupol, potrivit presei ruse de stat

Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică…

Banca elvețiană UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de dolari

Gigantul bancar UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de…

Președintele chinez va sosi astăzi la Moscova

Președintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească astăzi la Moscova cu…