Foto: AFP, Anadolu Agency

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat luni orașul Bucha, situat în afara capitalei Kiev, unde au fost găsite cadavrele a sute de civili, o groapă comună și alte semne de execuții în zona ocupată anterior de forțele rusești.

“Acestea sunt crime de război și vor fi recunoscute de lume ca genocid”, a declarat Zelenski, purtând vestă antiglonț și înconjurat de personal militar.

“Este foarte greu să vorbești când vezi ce au făcut aici”, a spus el. “Cu cât mai mult timp Federația Rusă prelungește procesul de întâlnire, cu atât mai rău este pentru ei, pentru această situație și pentru acest război”.

“Știm de mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși”, a spus el.

Kremlinul a negat categoric orice acuzații legate de uciderea civililor din orașul ucrainean Bucha și a spus că afirmațiile ucrainene în această privință trebuie tratate cu îndoială.

Autoritățile ucrainene au declarat duminică că investighează posibile crime comise de forțele rusești după ce au găsit sute de cadavre împrăștiate în orașele din afara capitalei Kiev, după retragerea Rusiei din zonă.

“Din ceea ce am văzut, experții noștri au identificat semne de falsificare video și alte falsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice.

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a declarat luni că toate cadavrele descoperite în Bucha trebuie să fie exhumate și identificate pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.