Autoritățile constănțene anunță deschiderea centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța începând cu data de 8 februarie. Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A va prelua, astfel, fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța.

Persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul”, vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare. Important de menționat este faptul că beneficiarii nu își vor pierde programările.

Mutarea fluxurilor a venit ca urmare a unei analize minuțioase realizate de autorități, prin care a fost determinat că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, se va gestiona mai bine numărul mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare.

În primă fază, vor fi asigurate 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi operaționalizate alte 6 noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expozițional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri.

Centrul de pe Bulevardul Mamaia 331A a fost amenajat de Primăria Municipiului Constanța, în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare.Ultima situație actualizată arată că un număr total de 32.340 de doze au fost administrate în județul Constanța – 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech și 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în județul Constanța este de 26.709.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Președintele Venezuelei a ordonat exploatarea “imediată” a petrolului, gazelor și minelor din Guyana

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat companiilor de stat să înceapă explorarea…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…