Primăria Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei după ce Garda de Mediu a constatat că suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este mai mică decât cea prevăzută in lege. De asemenea s-a constatat că spațiile verzi nu sunt întreținute corespunzator și s-a impus refacerea și îngrijirea corespunzatoare a acestora.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu, în perioada 30.08-01.09.2021 s-a realizat un control la Unitatea Administrativ Teritorială Constanța ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi, în urma căruia s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi al Municipiului Constanța.

Conform acestuia suprafata totală de spațiu verde din Municipiul Constanța este de 526 ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp.

Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spațiu verde de minimum 26 mp/locuitor și s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007.

De asemenea s-a constatat că spațiile verzi nu sunt întreținute corespunzator și s-a impus refacerea și îngrijirea corespunzatoare a acestora.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…