Negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare au durat aproximativ o oră și s-au încheiat fără a exista o înțelegere concretă pentru susținerea unui Guvern Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunțat că o nouă rundă de discuții cu Florin Cîțu și cu Kelemen Hunor va avea loc vineri, spunând că liderii PNL și UDMR au cerut un răgaz pentru a lua mandat de la partide.

Mi-au spus că au nevoie de o discuție în partid, ca să ia mandat de negociere și vineri vom avea o nouă întâlnire ca să vedem care sunt deciziile. În principal, Florin Cîțu are nevoie de această discuție în partid, care înțeleg că va avea loc la ei mâine”, a spus Cioloș

Cioloș a afirmat că le-a prezentat două variante – refacerea coaliției PNL-USR-UDMR și guvern minoritar USR, care să fie sprijinit în Parlament de PNL și UDMR.

Florin Cîțu a declarat că discuția nu a dus la nicio concluzie și spune că AUR, PSD și USR ar trebui să vină cu o soluție.

Astăzi, nu a fost nicio concluzie la această discuție. Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat criza, adică coaliția AUR-PSD-USR să vină și cu o soluție. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloș, o să mai discutăm, o să mai vedem, dar astăzi nu este nicio concluzie“, a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Întrebat dacă există disponibilitate pentru refacerea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, Cîțu a răspuns:

Astăzi suntem aici, am spus, din respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar așa cum am spus, și spun de fiecare dată, soluția, în primul rând, trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză. După aceea mai vedem mai departe” , a mai spus Cîțu.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că a constatat o lipsă de încredere și “speră că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate”.

“Am avut această discuția la invitația lui Cioloș. Azi nu am ajuns la o concluzie și vedem ce va fi discuta fiecare în parte în forurile statutare. Am constatat însă lipsa de încredere. Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate. Ceea ce am văzut este în spatele nostru, nu putem schimba votul de la moțiune sau alăturarea cu AUR a celor de la USR. Oricine lipsește din grupul celor 3+1, coaliția nu mai există, nu mai funcționează. Domnul Dacian Ciolos nu a avut succes, dar mai sunt zile până miercurea viitoare, când îi expiră mandatul”, a spus Hunor.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…