Brazilia a înregistrat un nou record de decese provocate de COVID-19, iar pandemia de coronavirus copleșește spitalele in timp ce vaccinările progresează lent.

Ministerul Sănătății a raportat marți un total zilnic de 1.972 de noi decese în țară, pe locul doi in lume, depășită doar de Statele Unite.
De asemenea, a raportat 70.764 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce înseamnă că 11,1 milioane de persoane au fost infectate cu virusul, iar cel puțin 268.370 au murit.

Recordul zilnic anterior de decese a fost stabilit pe 3 martie, cu puțin peste 1.900 de decese. Cifra a crescut constant în ultimele două săptămâni.

Brazilia se confruntă cu o situație gravă, cu unități de terapie intensivă ocupate peste 80% din capacitate, potrivit unui raport publicat marți de institutul de sănătate publică Fiocruz.

Săptămâna trecută, președintele Jair Bolsonaro, care a ignorat sfaturile experților privind combaterea coronavirusului, i-a îndemnat pe brazilieni să „nu se mai plângă” de COVID-19 și și-a reînnoit atacurile asupra măsurilor de restrictie.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut țării să ia măsuri agresive, avertizând că Brazilia ar putea afecta vecinii săi și nu numai dacă nu va lua în serios coronavirusul.

Campania de vaccinare a Braziliei progresează încet. Un total de 8,6 milioane de persoane (4,1% din populație) au primit o primă doză de vaccin și doar 2,9 milioane au primit o a doua doză.

Vaccinurile utilizate în Brazilia sunt CoronaVac, care a fost dezvoltat de firma chineză Sinovac și vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…