O operațiune masivă a poliției împotriva traficanților de droguri într-o favela braziliană a lăsat în urmă 25 de morți, transformând un cartier sărac din Rio de Janeiro într-un câmp de luptă, atrăgând critici dure din partea grupurilor de drepturi.

Un polițist a fost printre cei uciși în raidul de dimineață devreme asupra cartierului Jacarezinho, în partea de nord a Rio, unde locuitorii s-au trezit cu explozii, focuri de armă și elicoptere deasupra capului.

Poliția a confirmat numărul, identificând ceilalți 24 de morți drept „suspecți”. Ei au spus că toate protocoalele au fost respectate înainte ca ofițerii să deschidă focul, dar grupurile de drepturi și academicienii au criticat dur actuniile politiei.

„Cine sunt morții? Tineri negri. De aceea, poliția vorbește despre „24 de suspecți.” Fiind un tânăr, rezident de favela neagră, te face automat suspect la poliție. Ei continuă să îngrămădească cadavre și să spună: „Toți sunt criminali”, a spus Silvia Ramos, șefa Observatorului de securitate de la Universitatea Candido Mendes.

„Aceasta este politica de securitate publică pe care o dorim? Împușcăturile, uciderile și masacrele poliției? ” a spus ea pentru AFP.

Locuitorii au raportat că au fost scoase numeroase cadavre într-un vehicul blindat de poliție, a declarat pentru AFP un lider al comunității locale, cerând ca numele său să nu fie publicat din motive de siguranță.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…