China a refuzat să aprovizioneze companiile aeriene rusești cu piese de avion, a declarat joi purtătorul de cuvânt al autorității aviatice Rosaviatsia, citat de agenția de presă Interfax.

Valery Kudinov, un oficial al Rosaviatsia responsabil cu menținerea navigabilității avioanelor, a declarat că Rusia va căuta oportunități de a se aproviziona cu piese din țări precum Turcia și India, după o încercare eșuată de a le obține din China.

“Am instruit companiile aeriene să stabilească ele însele unde au posibilitatea de a obține aceste piese. Din câte știu eu, au existat informații că au aplicat în China, de exemplu, iar chinezii au refuzat”, a declarat Kudinov.

“Vom căuta (oportunități) prin intermediul altor țări. Poate prin intermediul partenerilor noștri – prin turci, poate prin India. Fiecare companie va negocia pe cont propriu – noi (Rosaviatsia) vom ajuta doar la legalizarea acestor piese”, a precizat Kudinov.

La 26 februarie, UE a impus sancțiuni care interzic furnizarea de aeronave civile și de piese de schimb, precum și întreținerea și asigurarea acestora către Rusia.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.