Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul va desfășura trupe în Ucraina.

“În acest caz, trebuie să vorbim nu despre probabilitate, ci despre inevitabilitate, și așa evaluăm situația”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unui briefing de presă la Moscova, ca răspuns la o întrebare privind probabilitatea unui conflict direct între Rusia și NATO în cazul în care trupele occidentale vor fi trimise în Ucraina.

Peskov a spus că țările NATO trebuie să evalueze, de asemenea, potențialele consecințe ale unor astfel de acțiuni și să realizeze că acest lucru “nu este absolut deloc în interesul acestor țări”.

Peskov a mai spus că mai multe țări din Occident posedă o “evaluare destul de sobră” a consecințelor și pericolelor potențiale ale desfășurării de trupe în Ucraina și că nu există un consens în această privință.

El a mai spus că Moscova este conștientă de celelalte elemente din discursul președintelui francez Emmanuel Macron, inclusiv cele referitoare la necesitatea de a provoca o “înfrângere strategică” Rusiei, adăugând că ideea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina este un “element nou”.

Luni, Macron a declarat, în timpul unei reuniuni privind Ucraina în capitala franceză Paris, că trimiterea de trupe în Ucraina este o opțiune care nu trebuie “exclusă”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook