Coreea de Nord a lansat miercuri seara târziu două rachete balistice ca răspuns la recentele exerciții militare americano-sud-coreene, a anunțat presa de stat.

Agenția Centrală de Știri Coreeană (KCNA) a declarat că rachetele au fost lansate de o unitate de rachete a Armatei Populare Coreene, ca parte a unui “exercițiu de atac nuclear tactic”. Potrivit KCNA, exercițiul a fost efectuat pentru “a-și îndeplini corect misiunea de atac nuclear”.

Lansările de rachete au avut loc după ce miercuri, SUA au desfășurat bombardiere strategice B-1B în Coreea de Sud pentru exerciții comune.

Coreea de Nord consideră astfel de exerciții ca fiind repetiții pentru invazii și le-a condamnat ca fiind amenințări grave.

KCNA a relatat că liderul nord-coreean Kim Jong Un a observat exerciții de comandă militară la începutul acestei săptămâni. Exercițiile au avut ca scop ocuparea jumătății sudice a peninsulei coreene prin respingerea atacurilor inamice și lansarea unei contraofensive complete, a precizat aceasta.

Ultimele teste cu rachete indică furia Phenianului în legătură cu exercițiile militare Ulchi Freedom Shield în curs de desfășurare între SUA și Coreea de Sud, parte a exercițiilor lor anuale. Coreea de Nord efectuează adesea demonstrații de armament ca răspuns la astfel de activități militare comune ale Washingtonului și Seulului.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook