WASHINGTON, DC – NOVEMBER 26: President Donald Trump speaks in the Diplomatic Room of the White House on Thanksgiving on November 26, 2020 in Washington, DC. Trump had earlier made the traditional call to members of the military stationed abroad through video teleconference. (Photo by Erin Schaff – Pool/Getty Images)

În ultimele ore ale președinției sale, Donald Trump a grațiat 73 de persoane, inclusiv pe fostul său consilier Steve Bannon, care se confruntă cu acuzații de fraudă.

Alte 70 de persoane au fost gratiate prin schimbarea sentinţelor, înainte de inaugurarea lui Joe Biden.

Rapperul Lil Wayne a fost si el gratiat și au existat schimbari de sentinte pentru rapperul Kodak Black și fostul primar din Detroit, Kwame Kilpatrick.

Președintele nu a emis grațieri preventive pentru el sau membrii familiei.

El mai poate emite mai multe grațiere miercuri dimineață, deoarece rămâne președinte până când Joe Biden va depune jurământul .

Ceremonia de inaugurare va fi foarte strictă în ceea ce privește securitatea, după incidentele de la Capitoliul SUA, provocate de către protestatari violenți De asemenea, publicul prezent va fi in numar mai mic fata de anii precedenti din cauza pandemiei de coronavirus.

Cine sunt principalii beneficiari ai clemenței?

Într-o declarație a Casei Albe au fost enumerate cele 73 de persoane care primiseră grațiere, iar cele 70 cărora li s-au comutat sentințele.

Deși mulți de pe listă sunt exemple convenționale de condamnați ale căror cazuri au fost susținute de activiști pentru drepturi și susținători din comunitate, alții mențin tendința președintelui de a se concentra asupra aliaților.

Steve Bannon a fost un strateg cheie și consilier al președintelui Trump în timpul campaniei sale din 2016. El a fost acuzat în august anul trecut de fraudă în urma unei campanii de strângere de fonduri pentru a construi un zid la granița SUA-Mexic pentru a stopa imigrația ilegală, un plan cheie al campaniei prezidențiale a lui Trump din 2016.

Procurorii au declarat că Bannon și alți trei au înșelat sute de mii de donatori în legătură cu campania „Construim zidul”, care a promis să folosească donațiile pentru a construi zidul și a strâns 25 de milioane de dolari. S-a presupus că Steve Bannon ar fi primit mai mult de 1 milion de dolari, dintre care cel puțin o parte a folosit pentru acoperirea cheltuielilor personale. El a negat acuzatiile.

Întrucât nu a ajuns încă să fie judecat, gratierea sa este neobișnuită, deși cu siguranță nu este fără precedent.

Declarația de la Casa Albă spunea că Bannon a fost „un lider important în mișcarea conservatoare și este cunoscut pentru înțelegerea sa politică”. Procurorii l-au „urmărit” cu acuzații „legate de fraudă rezultată din implicarea sa într-un proiect politic”.

O grațiere completă a fost, de asemenea, emisă lui Elliott Broidy, un strângător de fonduri republican care a recunoscut acceptarea de fonduri pentru a face lobby pentru interesele chinezești și malaysiene. Casa Albă a citat „eforturile sale filantropice”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Partidul Verde Constanța se opune chioșcurilor în incinta instituțiilor de învățământ

Vicepreședintele Partidul Verde Constanța, Sorin Belu, a adus în atenția consilierilor locali…

Protest în Piața Victoriei: Prietenii și familia tinerilor uciși de Vlad Pascu au cerut pedepse mai aspre pentru șoferii drogați

Prietenii și rudele celor doi tineri care au murit în tragicul accident…

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fostul mare fotbalist român Dănuț Lupu a primit luni o condamnare definitivă…

Turcia a efectuat raiduri aeriene în nordul Irakului după un atac sinucigaș la Ankara

Armata turcă a efectuat duminică seara lovituri aeriene împotriva unor ținte ale…

NATO sporește prezența în Kosovo cu 600 de soldați britanici

Ca răspuns la creșterea tensiunilor dintre Kosovo și Serbia de săptămâna trecută,…

Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat oamenilor de știință din spatele vaccinurilor Covid cu ARNm

Oamenii de știință Katalin Karikó și Drew Weissman au primit Premiul Nobel…

Operațiune de amploare împotriva unei rețele de trafic ilegal de deșeuri: Șapte persoane reținute

Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea infracțională care a adus ilegal…