WASHINGTON, DC – NOVEMBER 26: President Donald Trump speaks in the Diplomatic Room of the White House on Thanksgiving on November 26, 2020 in Washington, DC. Trump had earlier made the traditional call to members of the military stationed abroad through video teleconference. (Photo by Erin Schaff – Pool/Getty Images)

În ultimele ore ale președinției sale, Donald Trump a grațiat 73 de persoane, inclusiv pe fostul său consilier Steve Bannon, care se confruntă cu acuzații de fraudă.

Alte 70 de persoane au fost gratiate prin schimbarea sentinţelor, înainte de inaugurarea lui Joe Biden.

Rapperul Lil Wayne a fost si el gratiat și au existat schimbari de sentinte pentru rapperul Kodak Black și fostul primar din Detroit, Kwame Kilpatrick.

Președintele nu a emis grațieri preventive pentru el sau membrii familiei.

El mai poate emite mai multe grațiere miercuri dimineață, deoarece rămâne președinte până când Joe Biden va depune jurământul .

Ceremonia de inaugurare va fi foarte strictă în ceea ce privește securitatea, după incidentele de la Capitoliul SUA, provocate de către protestatari violenți De asemenea, publicul prezent va fi in numar mai mic fata de anii precedenti din cauza pandemiei de coronavirus.

Cine sunt principalii beneficiari ai clemenței?

Într-o declarație a Casei Albe au fost enumerate cele 73 de persoane care primiseră grațiere, iar cele 70 cărora li s-au comutat sentințele.

Deși mulți de pe listă sunt exemple convenționale de condamnați ale căror cazuri au fost susținute de activiști pentru drepturi și susținători din comunitate, alții mențin tendința președintelui de a se concentra asupra aliaților.

Steve Bannon a fost un strateg cheie și consilier al președintelui Trump în timpul campaniei sale din 2016. El a fost acuzat în august anul trecut de fraudă în urma unei campanii de strângere de fonduri pentru a construi un zid la granița SUA-Mexic pentru a stopa imigrația ilegală, un plan cheie al campaniei prezidențiale a lui Trump din 2016.

Procurorii au declarat că Bannon și alți trei au înșelat sute de mii de donatori în legătură cu campania „Construim zidul”, care a promis să folosească donațiile pentru a construi zidul și a strâns 25 de milioane de dolari. S-a presupus că Steve Bannon ar fi primit mai mult de 1 milion de dolari, dintre care cel puțin o parte a folosit pentru acoperirea cheltuielilor personale. El a negat acuzatiile.

Întrucât nu a ajuns încă să fie judecat, gratierea sa este neobișnuită, deși cu siguranță nu este fără precedent.

Declarația de la Casa Albă spunea că Bannon a fost „un lider important în mișcarea conservatoare și este cunoscut pentru înțelegerea sa politică”. Procurorii l-au „urmărit” cu acuzații „legate de fraudă rezultată din implicarea sa într-un proiect politic”.

O grațiere completă a fost, de asemenea, emisă lui Elliott Broidy, un strângător de fonduri republican care a recunoscut acceptarea de fonduri pentru a face lobby pentru interesele chinezești și malaysiene. Casa Albă a citat „eforturile sale filantropice”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Raport. China operează peste 100 de secții de poliție în întreaga lume, inclusiv în România

Beijingul a înființat peste 100 de “secții de poliție” în întreaga lume…

Sexul în afara căsătoriei va fi pedepsit cu închisoarea în Indonezia

Parlamentul indonezian ar urma să adopte luna aceasta un nou cod penal…

Rusia susține că nu va exporta petrol în cadrul plafonului de preț impus de Occident

Rusia nu va exporta petrol care face obiectul unei restricții de preț…

“Taxa pe soare”: USR acuză Guvernul că vrea să impoziteze gospodăriile care au instalate panouri fotovoltaice

USR a acuzat Guvernul că a emis o ordonanță de urgență care…

Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite un nou război rece

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat Occidentul să evite crearea unui nou…