Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de trafic ilegal de medicamente. Bărbatul lucrează la un cunoscut lanț de farmacii din București și este acuzat că a vândut peste 11.000 de comprimate din substanțele Fentanil și Oxicodonă, fără rețetă medicală.

Potrivit anchetatorilor, individul a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă o cutie cu pastile unui client. Oxicodona este una dintre substanțele implicate și în dosarul penal în care este vizat Vlad Pascu pentru acuzații de trafic de droguri.

Suspectul lucrează la un mare lanț farmaceutic din București și ar fi vândut peste 10.000 de comprimate conținând Fentanil în ultimul an, direct în farmaciile respective, fără nicio rețetă medicală. Potrivit informațiilor distribuite, acesta și-ar fi folosit poziția în companie pentru a-și ascunde activitatea infracțională.

Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică și  utilizat  pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special și  poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripții medicale întrucât prezintă un risc major de dependență.

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale   și  gestionării durerilor în cazul intervențiilor chirurgicale , fiind eliberat  doar în baza prescripției medicale.

 S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanilul este  de 100 de ori mai puternic decât morfina și de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook