Autoritățile germane au confiscat un iaht de lux de aproape 600 de milioane de dolari deținut de miliardarul rus Alisher Usmanov, care s-a confruntat cu sancțiuni din partea Uniunii Europene din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, relatează Forbes, citând surse din industria iahturilor.

Dilbar, iahtul de 156 de metri al lui Usmanov, evaluat la 600 de milioane de dolari și considerat cel mai mare iaht cu motor din lume după tonajul brut, a fost confiscat miercuri de autoritățile germane.

Iahtul se afla în șantierele firmei de construcții navale Blohm+Voss de la sfârșitul lunii octombrie. Un purtător de cuvânt al firmei de construcții navale Blohm+Voss a refuzat să dea o declarație atunci când a fost contactat de The Guardian, dar a declarat că toate proiectele constructorului naval Lürssen vor fi tratate “în conformitate cu legea”.

De asemenea, autoritățile franceze au confiscat miercuri seară un iaht deținut de Igor Sechin, directorul general al companiei petroliere rusești de stat Rosneft, potrivit unui comunicat al Ministerului francez de Finanțe.

“Mulțumesc vameșilor francezi care aplică sancțiunile Uniunii Europene împotriva celor apropiați de guvernul rus”, a declarat ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, într-un mesaj pe Twitter.

Iahtul, numit “Amore Vero” – care înseamnă “Dragoste adevărată” în italiană – a sosit în portul La Ciotat din Marea Mediterană pe 3 ianuarie. Era programat să părăsească portul la 1 aprilie.

La începutul acestei săptămâni, Le Maire a anunțat că Franța a înființat un grup operativ pentru a evalua activele financiare și bunurile de lux deținute de personalități rusești vizate de sancțiunile UE.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook