Persoanele nevaccinate anti-Covid din Grecia, în vârstă de peste 60 de ani, care nu se vor programa pentru administrarea primei doze de vaccin până la data de 16 ianuarie, vor plăti o amendă administrativă în valoare de 100 de euro pe lună. Anunțul autorităților elene s-a soldat deja cu o creștere a programărilor pentru prima doză în rândul cetățenilor din această categorie.

Decizia guvernamentală se bazează pe dovezi statistice care arată că nouă din 10 decese legate de COVID sunt la cei peste 60 de ani. Statisticile arată, de asemenea, că șapte din 10 sunt pacienți intubați, iar opt din 10 sunt nevaccinați.

În țări precum Portugalia și Danemarca, care au atins o acoperire vaccinală de 99% în acest grup, presiunea asupra sistemului de sănătate și pierderile de vieți omenești sunt de până la 10 ori mai mici decât în ​​Grecia.

Cu toate acestea, mulți se plâng că suferă de afecțiuni care nu le permit să riște vaccinul.

În timpul unei întâlniri cu fostul prim-ministru Alexis Tsipras și liderul opoziției, reprezentanții Asociației Medicilor Spitalelor din Atena și Pireu au spus că 148 de pacienți au fost găsiți întubați în afara secțiilor de terapie intensivă din spitalele publice din țară.

Între timp, operațiile pentru boli grave sunt anulate din cauza incapacității Sistemului Național de Sănătate de a le trata, alături de COVID-19.

Elias Mosialos, profesor de politici de sănătate la London School of Economics, s-a opus amenzii de 100 de euro pentru cei peste 60 de ani, adăugând că ar prefera să fie oferite stimulente.

„În iunie-iulie s-ar fi putut acorda un stimulent pensionarilor prin reducerea contribuției pentru medicamente, care este prea mare și inaccesibilă. Pensia de 400-500 de euro este redusă prea mult pentru că toată lumea ia medicamente la acea vârstă”, a spus el.

În ceea ce privește gestionarea pandemiei, el a menționat că Grecia a ajuns într-un impas. „Suntem cu o lună înainte de sfârșitul anului, cu spitale sub o presiune mare, cu nordul Greciei care nu poate face față, cu medici la limite.” el a spus.

Grecia a înregistrat luni 88 de noi decese legate de COVID. Dintre cei care au murit, 95,4% aveau comorbidități și/sau aveau vârsta de 70 de ani sau mai mult, în timp ce 664 de persoane au fost intubate, dintre care 532 erau nevaccinate.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…

Danemarca ridică aproape toate restricțiile Covid-19

Danemarca a anunțat miercuri că va ridica aproape toate restricțiile privind Covid-19…