Un incendiu de vegetație violent a cuprins mai multe zone muntoase în Cipru, ceea ce a determinat un apel la asistență din partea țărilor vecine și a Uniunii Europene. Ca răspuns la cererea de ajutor, Grecia a trimis rapid două avioane Canadair de stingere a incendiilor pentru a ajuta la combaterea incendiului.

Iordania s-a alăturat, de asemenea, efortului multinațional prin desfășurarea a trei aeronave proprii, inclusiv două elicoptere Super Puma și un elicopter Mi26 de fabricație rusă, pentru a stinge flăcările în apropierea orașului Limassol, un oraș de coastă situat la aproximativ 17 kilometri de zona afectată. Forțele combinate se luptă neobosit cu infernul, care a pârjolit deja o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați.

Andreas Gregoriou, secretarul Ministerului Mediului, responsabil cu coordonarea operațiunilor de stingere a incendiilor, a dezvăluit că sunt în curs discuții cu Israelul pentru a asigura sprijin aerian suplimentar, dacă este necesar. În semn de solidaritate, Ministerul Protecției Civile din Grecia trimite, de asemenea, 20 de tone de substanțe ignifuge în Cipru, consolidând și mai mult capacitățile de stingere a incendiilor. Se așteaptă ca aeronavele Canadair să fie operaționale în cursul zilei următoare, permițând un răspuns aerian mai robust la criză.

Potrivit ministrului justiției, Anna Koukkides-Procopiou, incendiul este în prezent sub control. Cu toate acestea, există temeri că vânturile puternice anticipate mai târziu în cursul zilei ar putea răspândi incendiul. Ca măsură de precauție, locuitorii din trei sate au fost anterior evacuați, dar acum li s-a permis să se întoarcă la casele lor.

Incendiul s-a aprins inițial vineri, iar autoritățile au crezut inițial că l-au stăpânit până a doua zi. Cu toate acestea, s-a reaprins în mod neașteptat, înlăturând orice sugestie de incendiere intenționată. Cauza reaprinderii rămâne în curs de investigare.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană favorit pentru alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…