Un incendiu de vegetație violent a cuprins mai multe zone muntoase în Cipru, ceea ce a determinat un apel la asistență din partea țărilor vecine și a Uniunii Europene. Ca răspuns la cererea de ajutor, Grecia a trimis rapid două avioane Canadair de stingere a incendiilor pentru a ajuta la combaterea incendiului.

Iordania s-a alăturat, de asemenea, efortului multinațional prin desfășurarea a trei aeronave proprii, inclusiv două elicoptere Super Puma și un elicopter Mi26 de fabricație rusă, pentru a stinge flăcările în apropierea orașului Limassol, un oraș de coastă situat la aproximativ 17 kilometri de zona afectată. Forțele combinate se luptă neobosit cu infernul, care a pârjolit deja o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați.

Andreas Gregoriou, secretarul Ministerului Mediului, responsabil cu coordonarea operațiunilor de stingere a incendiilor, a dezvăluit că sunt în curs discuții cu Israelul pentru a asigura sprijin aerian suplimentar, dacă este necesar. În semn de solidaritate, Ministerul Protecției Civile din Grecia trimite, de asemenea, 20 de tone de substanțe ignifuge în Cipru, consolidând și mai mult capacitățile de stingere a incendiilor. Se așteaptă ca aeronavele Canadair să fie operaționale în cursul zilei următoare, permițând un răspuns aerian mai robust la criză.

Potrivit ministrului justiției, Anna Koukkides-Procopiou, incendiul este în prezent sub control. Cu toate acestea, există temeri că vânturile puternice anticipate mai târziu în cursul zilei ar putea răspândi incendiul. Ca măsură de precauție, locuitorii din trei sate au fost anterior evacuați, dar acum li s-a permis să se întoarcă la casele lor.

Incendiul s-a aprins inițial vineri, iar autoritățile au crezut inițial că l-au stăpânit până a doua zi. Cu toate acestea, s-a reaprins în mod neașteptat, înlăturând orice sugestie de incendiere intenționată. Cauza reaprinderii rămâne în curs de investigare.

Alte știri:  Lovitură uriașă împotriva crimei organizate în Italia: Peste 100 de membri ai mafiei 'Ndrangheta reținuți
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…