Un director executiv din sectorul energetic al Rusiei a murit după ce se pare că a căzut de pe o barcă în weekend, devenind astfel cel mai recent om important din Rusia care a pierit în circumstanțe misterioase.

Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, director general al Corporației de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat și a Arcticii (ERDC), naviga sâmbătă în largul coastei Insulei Russky, în Marea Japoniei, când a căzut peste bord de pe nava aflată în plină viteză.

Pechorin a lucrat sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, potrivit publicației ruse Komsomolskaia Pravda, modernizând aviația în estul Rusiei și dezvoltând în același timp resursele din Arctica, în contextul unor sancțiuni dure.

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic Estic, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok.

Decesul său urmează după cel al fostului director general al corporației, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care ar fi murit subit în februarie în urma unui atac cerebral.

Vladimir Putin și Ravil Maganov

La 1 septembrie, Ravil Maganov, 67 de ani, un magnat al petrolului și fost director al celei de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, ar fi căzut în gol de la fereastra de la etajul șase al unui spital din Moscova. Rapoarte neconfirmate susțin că Maganov ar fi fost “bătut” și “aruncat pe fereastră”.

Magnatul petrolier își exprimase anterior opoziția față de invazia Ucrainei. Lukoil, între timp, a declarat că moartea sa a survenit “în urma unei boli grave”.

În iulie, Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, un director de top al companiei de transport Astra Shipping, a fost găsit împușcat mortal în piscina sa dintr-o suburbie a Sankt Petersburgului.

În aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avayev, 51 de ani, a fost descoperit împușcat mortal, împreună cu soția sa și fiica lor de 13 ani, în urma unei presupuse crime-sinucidere.

La doar câteva zile mai târziu, un incident la fel de macabru a avut loc în Spania, unde poliția a descoperit cadavrele lui Serghei Protosenya, fostul director general al Novatek – o companie cu legături cu Kremlinul -, ale soției sale și ale fiicei lor adolescente.

S-a sugerat că Protosenya, în vârstă de 55 de ani, și-a ucis familia cu un topor înainte de a se spânzura.

În ianuarie și februarie, Leonid Shulman și Alexander Tyulakov – doi oficiali de rang înalt de la Gazprom, corporația energetică cu capital majoritar de stat din Rusia – s-ar fi sinucis și ar fi lăsat bilete de adio.

Sursa: New York Post

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram