O nouă variantă a virusului din spatele COVID-19 a fost detectată în Japonia, a anunțat duminică Ministerul Sănătății al țării.

A fost găsită la patru persoane – bărbați și femei, de la adolescenți până adulti de 40 de ani – care au sosit din Brazilia. Deși există similitudini cu tulpinile raportate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, acest tip special nu pare să fi fost observat înainte.

Acest lucru aduce la 34 numărul de infecții confirmate cu varianta de tulpină din Japonia. Dintre acestea, trei sunt cazuri în care persoanele nu a sosit din străinătate, inclusiv două cazuri de tulpină din Marea Britanie găsite duminică.

Ministerul Sănătății, Muncii și Asistenței Sociale a raportat Organizației Mondiale a Sănătății noua variantă.

Pasagerii infectați au ajuns pe aeroportul Haneda din Tokyo pe 2 ianuarie. După ce au dat rezultate pozitive pe aeroport, Institutul Național de Boli Infecțioase a analizat probele și a confirmat varianta COVID-19. Trei au prezentat simptome precum dificultăți de respirație, febră și dureri în gât.

NIID a anunțat confirmarea noii variante duminică. În prezent, a spus institutul, este dificil să se evalueze transmisibilitatea tulpinii, riscul de a dezvolta simptome grave și eficacitatea vaccinurilor.

Variantele găsite în Marea Britanie și Africa de Sud se raspandesc mai ușor decât tulpinile detectate la inceputul pandemiei. Între timp, Japonia se află în mijlocul celui mai grav val de coronavirus de până acum.

În ceea ce privește cele două cazuri de tulpină britanică depistate duminică, cei doi indivizi de 20 de ani luaseră masa cu un bărbat de 30 de ani, care a dat rezultate pozitive după ce a sosit din Marea Britanie. Aproximativ 10 persoane au participat la masă.

Ministerul consideră că virusul s-a răspândit la acest eveniment. Dar a exprimat optimismul că nu vor mai exista alte infecții, deoarece cei doi indivizi care au contractat virusul de la acest bărbat nu au avut contact cu un număr mare de oameni, cu excepția acestei mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Omul de afaceri Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid București

Dan Șucu, fondatorul grupului Mobexpert, este noul acționar al clubului de fotbal…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…

Un militar român a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut…