O nouă variantă a virusului din spatele COVID-19 a fost detectată în Japonia, a anunțat duminică Ministerul Sănătății al țării.

A fost găsită la patru persoane – bărbați și femei, de la adolescenți până adulti de 40 de ani – care au sosit din Brazilia. Deși există similitudini cu tulpinile raportate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud, acest tip special nu pare să fi fost observat înainte.

Acest lucru aduce la 34 numărul de infecții confirmate cu varianta de tulpină din Japonia. Dintre acestea, trei sunt cazuri în care persoanele nu a sosit din străinătate, inclusiv două cazuri de tulpină din Marea Britanie găsite duminică.

Ministerul Sănătății, Muncii și Asistenței Sociale a raportat Organizației Mondiale a Sănătății noua variantă.

Pasagerii infectați au ajuns pe aeroportul Haneda din Tokyo pe 2 ianuarie. După ce au dat rezultate pozitive pe aeroport, Institutul Național de Boli Infecțioase a analizat probele și a confirmat varianta COVID-19. Trei au prezentat simptome precum dificultăți de respirație, febră și dureri în gât.

NIID a anunțat confirmarea noii variante duminică. În prezent, a spus institutul, este dificil să se evalueze transmisibilitatea tulpinii, riscul de a dezvolta simptome grave și eficacitatea vaccinurilor.

Variantele găsite în Marea Britanie și Africa de Sud se raspandesc mai ușor decât tulpinile detectate la inceputul pandemiei. Între timp, Japonia se află în mijlocul celui mai grav val de coronavirus de până acum.

În ceea ce privește cele două cazuri de tulpină britanică depistate duminică, cei doi indivizi de 20 de ani luaseră masa cu un bărbat de 30 de ani, care a dat rezultate pozitive după ce a sosit din Marea Britanie. Aproximativ 10 persoane au participat la masă.

Ministerul consideră că virusul s-a răspândit la acest eveniment. Dar a exprimat optimismul că nu vor mai exista alte infecții, deoarece cei doi indivizi care au contractat virusul de la acest bărbat nu au avut contact cu un număr mare de oameni, cu excepția acestei mese.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…