Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat joi că orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru apărarea teritoriilor alipite Rusiei din Ucraina.

Medvedev, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că referendumurile planificate de autoritățile instalate de Rusia și de autoritățile separatiste în mari porțiuni din teritoriul ucrainean vor avea loc și că “nu există cale de întoarcere”.

“Establishmentul occidental și toți cetățenii țărilor NATO în general trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale”, a declarat Medvedev.

Medvedev a declarat că protecția tuturor teritoriilor va fi consolidată în mod semnificativ de către forțele armate ruse, adăugând: “Nu este vorba de o chestiune de securitate”:

“Rusia a anunțat că nu doar capacitățile de mobilizare, ci și orice armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție”, a afirmat Medvedev

Se așteaptă ca referendumurile care vor avea loc începând de vineri în părțile controlate de Rusia din provinciile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, precum și o parte a provinciei Nicolaev, să producă rezultate care să susțină în mod covârșitor aderarea la Rusia.

Voturile, organizate cu câteva zile înainte, sub ocupație militară, au fost catalogate drept o farsă de către Kiev și aliații săi occidentali.

Dacă vor fi admise oficial în Federația Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au luat amploare în ultimele săptămâni, vor avea dreptul, conform doctrinei nucleare a Moscovei, să fie protejate de armele nucleare rusești.

Moscova nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni pe care se așteaptă să încerce să le anexeze, doar aproximativ 60% din regiunile Donețk și 66% din Zaporojie fiind deținute de armata rusă.

În ultimele luni, Medvedev a făcut în mod regulat declarații agresive la adresa Occidentului și a Ucrainei, subliniind transformarea sa de la un liberalizator aparent cu vederi occidentale, în calitate de președinte în perioada 2008-2012, la un șoim geopolitic strident.

Sursa; Reuters.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

SUA anunță un ajutor militar de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina. Rusia avertizează că riscă să escaladeze războiul

Statele Unite trimit Ucrainei 625 de milioane de dolari în armament suplimentar,…

Un soldat rus poreclit “Canibalul” se plânge că are nevoie de mai mulți oameni pe front

Un soldat rus poreclit “Canibalul” s-a plâns că nu are suficienți camarazi…

Angelina Jolie îl acuză pe Brad Pitt că a agresat-o în toaleta avionului – apoi și-a bătut copiii

Un proces intentat marți de actrița Angelina Jolie împotriva fostului ei soț…

Statuie a lui Hercule, veche de aproximativ 2.000 de ani, descoperită în nordul Greciei

O statuie romană a eroului mitologic grec Hercule a fost dezgropată în…

Armata Română a fost păcălită cu kerosen de proastă calitate. Mai multe avioane MIG-21 au fost avariate

Mai multe aeronave de luptă MiG-21 Lancer s-au stricat după ce Armata…

Doi foşti şefi din Poliția Română, reținuți de DNA pentru mită și trafic de influentă

Procurorii DNA au anunțat reținerea unui comisar șef de poliție, fost șef…

Premiul Nobel pentru Chimie a fost câștigat de trei oameni de știință pentru dezvoltarea unei metode de “asamblare a moleculelor”

Premiul Nobel pentru chimie din acest an a fost acordat, în părți…

“Zeci” de orașe au fost recucerite în estul și sudul Ucrainei, afirmă Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat marți că zeci de regiuni din…

Un oraș finlandez a îndepărtat ultima statuie a lui Lenin expusă public

Un oraș din sud-estul Finlandei a îndepărtat marți ultima statuie a liderului…