Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările UE în ultimele 24 de ore, pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucha, relatează Reuters.

Ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares, a declarat astăzi că 25 de diplomați ruși și personal al ambasadei vor fi expulzați ca răspuns la presupusele crime de război comise de armata rusă în Ucraina.

Ambasadorul rus nu se numără printre diplomații care vor fi expulzați din Madrid, a precizat el.

Omologul său italian, Luigi di Miao, a confirmat, de asemenea, că 30 de diplomați ruși au fost expulzați “din motive de securitate națională”.

Danemarca a declarat anterior că expulzează 15 “ofițeri de informații” ruși acuzați de spionaj pe teritoriul său.

Ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, a declarat că legăturile diplomatice vor rămâne cu Moscova și că “ambasadorul rus și restul ambasadei de la Copenhaga nu sunt, prin urmare, incluși în expulzare”.

De asemenea, Germania a anunțat luni că va expulza 40 de diplomați ruși ca răspuns la crimele din orașul ucrainean Bucha.

La scurt timp după anunțul german, Franța a declarat că va expulza 35 de diplomați ruși în cadrul unei acțiuni europene comune. Anterior, luni, Lituania și-a expulzat ambasadorul rus.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.