Părinții șoferului care a provocat un accident mortal sub influența drogurilor au transmis un mesaj prin care și-au exprimat regretul pentru tragedie și au întărit faptul că fiul lor trebuie să își asume responsabilitatea faptelor sale, conform legislației în vigoare. Miruna și Mihai Pascu, părinții șoferului vinovat, au dorit să clarifice că nu încearcă să îl scape de pedeapsă pe tânăr, ci recunosc gravitatea situației în care acesta se află ca urmare a acțiunilor sale.

În comunicatul transmis către hotnews.ro, părinții lui Vlad Pascu au subliniat importanța comunicării și a echilibrului în astfel de situații. De asemenea, ei și-au exprimat intenția de a sprijini familiile greu încercate prin asigurarea tratamentelor medicale necesare.

Declarația integrală a părinților lui Vlad Pascu:

“Suntem profund marcați de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat și nu există cuvinte care să exprime durerea și șocul pe care le-am resimțit.

În calitate de părinți, înțelegem pe deplin situația și realizăm că nimic nu poate compensa pierderea unui copil. Este cea mai mare tragedie pe care o poate întâmpina un om.

Ne străduim să găsim un echilibru în această situație și ne dorim să sprijinim și să ajutăm familiile afectate prin furnizarea de tratamente medicale necesare.

Nu ne propunem să îl exonăm pe fiul nostru de responsabilitatea legală. Suntem conștienți de consecințele pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercăm să-l protejăm de răspundere pentru faptele sale.

Considerăm că este necesară o comunicare deschisă, un echilibru și o găsire a unei soluții pentru a se acorda prioritate urgențelor medicale actuale.

Suntem distrusți în suflet și trăim o suferință imensă. Nu căutăm o cale ușoară de scăpare din această povară pe care o avem de dus ca părinți. Ne rugăm să primim sprijinul Divinității pentru a putea face față acestui imens povară.”

De asemenea, Miruna și Mihai Pascu au comunicat că nu vor aduce alte comentarii în legătură cu acest caz referitor la fiul lor.

Afaceri in domeniul imobiliar

Părinții lui Vlad sunt proprietarii mai multor companii active în domeniul imobiliar, construcțiilor și turismului. Cu toate acestea, în ultimii trei ani, majoritatea afacerilor lor au raportat pierderi financiare. De asemeanea, numele familiei Pascu a fost asociat cu conexiuni în lumea interlopă și practici de împrumut cu dobândă excesivă.

Miruna Pascu, mama tânărului care a provocat accidentul, este implicată în vânzarea și închirierea de terenuri în zone de elită din București, precum Pipera și alte zone scumpe. În același timp, soțul ei, Mihai, este implicat în organizarea concursurilor de off-road.

Pe platformele de anunțuri imobiliare, Miruna Pascu a listat terenuri în valoare de sute de mii de euro pentru vânzare sau închiriere. Printre acestea se numără un teren în Pipera Nord, cu o suprafață de 468 de metri pătrați, pus la vânzare de către proprietara sa la prețul de 560.000 de euro.

În plus, Miruna Pascu avea și alte proprietăți disponibile pentru vânzare sau închiriere în zonele Parcul Herăstrău și Șoseaua Petricani.

Conexiuni cu lumea interlopă din București

Documentele judicare arată faptul că părinții șoferului vinovat de accident au fost implicați într-o afacere de creditare ilegală (camătă), alături de un cunoscut lider interlop. Astfel, Miruna și Mihail Pascu sunt menționați ca fiind martori într-un dosar care îl viza pe Sile Cămătaru pentru activități ilicite.

În anul 2003, ei au acordat un împrumut de 75.000 dolari cu o dobândă lunară de 6% unei părți vătămate, Radu Voiculescu. Ulterior, Silviu Dudiță, cunoscut sub numele de Fluturică, locotenent al lui Cămătaru, a preluat datoria de la soții Pascu, la o dobândă mai mică, de 4% pe lună. Cei doi soți au obținut un profit de 28.000 euro din această tranzacție ilegală, încheiată la notar între ei, partea vătămată și Fluturică.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook