Evgheni Prigojin, liderul exilat al grupului Wagner, a fost fotografiat la Sankt Petersburg în timpul recentului summit Africa-Rusia.

Fotografia îl arată pe acesta dând mâna cu ambasadorul Freddy Mapouka, un oficial de rang înalt din Republica Centrafricană (RCA). Imaginea a fost postată pe Facebook de Dmitri Syty, care se pare că gestionează operațiunile Wagner în RCA.

Aceasta este prima apariție confirmată a lui Evgheni Prigojin în Rusia de la revolta eșuată a lui Wagner din iunie. Întâlnirea a avut loc la hotelul Trezzini Palace din Sankt Petersburg, care este deținut de Prigozhin, potrivit presei ruse.

Întâlnirea dintre Prigojin și Mapouka urmează apariției lui Prigojin în Belarus săptămâna trecută, unde a fost văzut întâmpinându-i pe luptători și discutând despre evoluțiile de pe linia frontului din Ucraina. El a lăsat să se înțeleagă că Wagner ar putea reveni în război la o dată ulterioară.

În timpul summitului Africa-Rusia, președintele rus Vladimir Putin a promis să înlocuiască exporturile de cereale ucrainene către Africa, atât pe bază comercială, cât și de ajutor, pentru a ajuta la evitarea unei “crize alimentare globale”. Putin a declarat că Rusia este pregătită să furnizeze Burkina Faso, Zimbabwe, Mali, Somalia, Republica Centrafricană și Eritreea cu câte 25-50.000 de tone de cereale gratuite în următoarele trei-patru luni. Cu toate acestea, UE și-a exprimat scepticismul că Rusia își va onora promisiunea, spunând că Putin induce în eroare țările africane.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…