Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, după discuțiile cu Statele Unite de la Geneva, că dialogul va continua cu privire la cererile de securitate ale Moscovei și că așteaptă răspunsuri scrise din partea Washingtonului, săptămâna viitoare.

În cadrul unei conferințe de presă după întâlnirea cu secretarul de stat american Antony Blinken, Lavrov a declarat că speră ca emoțiile să se calmeze în legătură cu Ucraina și a repetat afirmațiile Rusiei că nu reprezintă o amenințare pentru fostul său vecin sovietic.

Descriind discuțiile de vineri ca fiind deschise și utile, Lavrov a declarat că Rusia nu are planuri de a ataca Ucraina și că președintele Vladimir Putin este întotdeauna pregătit pentru contacte cu președintele american Joe Biden, dar că orice contact trebuie să fie bine pregătit.

Înaintea discuțiilor de vineri, Blinken și Lavrov și-au dat mâna la Hotelul President Wilson din orașul elvețian Geneva și au convenit că nu se așteaptă la niciun progres.

“Dar sper și mă aștept să putem testa dacă calea diplomației, a dialogului rămâne deschisă. Ne-am angajat să mergem pe această cale, să ne rezolvăm diferendele în mod pașnic și sper să testăm această propunere astăzi”, a declarat Blinken.

Speranțele Washingtonului de a construi un front unit de opoziție față de Moscova au fost complicate de comentariile președintelui american Joe Biden la o conferință de presă de miercuri, în care a prezis că Rusia va “intra” în Ucraina și a spus că Moscova va plăti scump. citeste mai departe

Statele occidentale se tem că Moscova plănuiește un nou asalt asupra Ucrainei, după ce a trimis forțe în fosta republică sovietică în 2014 pentru a anexa peninsula Crimeea. Rusia neagă că ar plănui un atac, dar spune că ar putea lua măsuri militare nespecificate dacă nu îi sunt îndeplinite cererile de securitate.

(Reuters)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Rusia susține că un total de 1.730 de luptători s-au predat până acum la uzina Azovstal

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că 771 de soldați ucraineni…

Premierul Poloniei spune că va țara sa va apăra Suedia și Finlanda în cazul unui atac

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că țara sa va apăra Suedia…