Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război împotriva a patru soldați ruși pentru presupusa lor implicare în torturarea unui cetățean american în Ucraina. Aceasta este prima dată când SUA îi acuză penal pe ruși pentru crime de război comise în timpul invaziei în curs.

Potrivit detaliilor furnizate într-o conferință de presă, cazul se concentrează în jurul unui bărbat american care a fost răpit anul trecut din locuința sa dintr-un sat ucrainean. El a fost reținut timp de mai bine de o săptămână într-un complex militar rusesc, unde a fost bătut și interogat cu bestialitate. După ce a fost în cele din urmă eliberat, bărbatul a depus mărturie despre abuzurile îngrozitoare în fața anchetatorilor americani.

Cu ajutorul autorităților ucrainene și al altor persoane intervievate la nivel local, FBI și Homeland Security au reușit să identifice patru ruși despre care se crede că ar fi responsabili. Toți cei patru sunt descriși ca fiind militari ruși activi, inclusiv doi ofițeri superiori. În prezent, au fost emise mandate de arestare a acestora sub acuzația de tortură a unei persoane protejate cu încălcarea dreptului internațional.

Procurorul general Merrick Garland a declarat că această acțiune arată că SUA are o “memorie lungă” și va continua să lucreze pentru a-i aduce în fața justiției pe cei vinovați de atrocitățile din Ucraina. Aceasta face parte din eforturile mai ample de a exercita presiuni asupra Rusiei și de a sprijini tragerea la răspundere pentru multitudinea de presupuse crime de război documentate de grupurile pentru drepturile omului.

Cu toate acestea, probabilitatea unor arestări este redusă, deoarece Rusia nu are un tratat de extrădare cu SUA. Acuzațiile au, de asemenea, o valoare simbolică, ca parte a condamnării retorice a Americii față de acțiunile Moscovei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…