A cleaner worker cleans the pavement of Plaza Mayor square in Madrid downtown, Spain, Wednesday, March 18, 2020. Spain will mobilize 200 billion euros or the equivalent to one fifth of the country’s annual output in loans, credit guarantees and subsidies for workers and vulnerable citizens, Prime Minister Pedro Sanchez announced Tuesday. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms. For some, it can cause more severe illness, especially in older adults and people with existing health problems. (AP Photo/Manu Fernandez)

Spania:

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunță duminică o nouă stare de urgență într-un efort de a reduce infecțiile cu coronavirus în creștere, a informat presa locală, inclusiv ziarul El Pais.

Starea de urgență va acorda regiunilor, care decid asupra propriilor probleme de sănătate, puterile de a impune restricții mai stricte asupra circulației, inclusiv carantina. Ele pot, de asemenea, să pună inchida anumite afaceri și să limiteze alte activități, cum ar fi adunarea în grupuri în interiorul și în afara casei.

Un număr din ce în ce mai mare de regiuni au cerut guvernului să pună în aplicare măsura care să le permită să impună tocuri.

Spania a impus o carantina foarte dura la începutul pandemiei și apoi a relaxat măsurile în timpul verii. Dar, ca multe alte țări europene, a cunoscut un al doilea val lovit în ultimele săptămâni și are acum unul dintre cele mai mari numere de infecții din Europa de Vest. Numărul total de cazuri a crescut la 1.046.132 vineri, în timp ce numărul morților se apropie de 35.000.

Italia:

Italia a ordonat duminică să închidă barurile , restaurantele, săli de sport publice, cinematografe și piscine de la ora 18:00., pentru a încerca să oprească o reapariție rapidă a coronavirusului care a împins ratele zilnice de infecție la crestere.

Măsurile, care intră în vigoare luni și au fost convenite între guvernul primului ministru Giuseppe Conte de la Roma și autoritățile regionale, au venit după două nopți de proteste la Napoli și Roma împotriva masurilor introduse în mai multe regiuni săptămâna trecută.

Conștient de costul uriaș al închiderii economiei, guvernul de la Roma a declarat că nu dorește să repete o carantina totala, comandat în prima fază a crizei. Dar a fost forțat să ridice restricțiile în mod constant, deoarece cresterea de cazuri a revenit, după ce a încetinit vara.

Decretul încurajează oamenii să nu iasă afară și să limiteze contactele de acasă cu oricine din afara familiei lor imediate, dar nu impune o acoperire obligatorie la nivel național sau blocare și permite magazinelor și majorității întreprinderilor să rămână deschise.

Cu toate acestea, serviciile în baruri și restaurante vor face obiectul unei serii de controale pentru a limita contagiunea, iar cinematografele, teatrele, sălile de jocuri și discotecile vor fi închise.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…