Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în Piața Constituției și amenințând cu blocaje, în semn de nemulțumire față de reglementările actuale referitoare la transportul în regim de taxi și transportul alternativ. Această acțiune vine ca urmare a cererii lor de modificare a legislației în domeniu.

Protestul, care este autorizat și programat să dureze trei zile, a atras aproximativ 800 de taximetriști, care își doresc schimbări semnificative în ceea ce privește reglementările privind activitatea lor. Aceștia solicită emiterea unei ordonanțe de urgență de către Guvern, care să modifice Ordonanța de Guvern nr. 49.

“Revendicările noastre sunt clare. Acestea se referă la emiterea de către Guvern a unei ordonanțe de urgență care să modifice OG nr. 49. Guvernul cunoaște revendicările noastre și dorim ca acestea să se concretizeze într-o ordonanță de urgență. Sperăm ca domnul prim-ministru să-și facă timp astăzi, pentru 30 de minute, să discute cu noi”, a declarat unul dintre taximetriștii prezenți la protest.

Principalele revendicări ale taximetriștilor vizează:

  1. Limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe, cât și asigurarea unei predictibilități economice pe acest segment de piață.
  2.  Eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere. Ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii, la 5 ani prima autorizare, maxim 10 ani;
  3.  Interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale. Aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului;
  4.  Eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare;
  5.  Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu SUSPENDAREA avizului tehnic până la intrarea în legalitate.
Alte știri:  Acuzații grave la Spitalul Sf. Pantelimon: 20 de pacienți ar fi murit din cauza administrării incorecte a unui medicament

Taximetriștii speră că protestul lor va atrage atenția autorităților și că solicitările lor vor fi pe deplin luate în considerare. În timpul protestului, circulația în zona Piața Constituției ar putea fi afectată, iar taximetriștii și-au exprimat intenția de a bloca centrul Capitalei timp de trei zile.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook