Ucraina a revendicat responsabilitatea pentru un atac cu dronă în regiunea rusă Tatarstan – la peste 1.300 km de granița dintre Ucraina și Rusia.

Autoritățile locale au declarat că lovitura a avut loc în orașul Yelabuga, unde se crede că sunt produse dronele Shahed, și în Nizhnekamsk, la o rafinărie de petrol din apropiere.

Yelabuga este situat în “zona economică specială” Alabuga – o zonă cu un sistem juridic special menit să atragă investiții străine. Se crede că dronele iraniene Shahed – care sunt folosite frecvent de Rusia pentru a ataca Ucraina – sunt asamblate în Yelabuga.

Potrivit rapoartelor mass-media, cel puțin 12 persoane – toți studenți – au fost rănite în Yelabuga.

Liderul regional al Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a declarat că dronele nu au provocat daune “grave” infrastructurii din niciuna dintre locații și că operațiunile de producție nu au fost afectate.

Cu toate acestea, serviciile de informații militare din Ucraina au declarat că atacul din Yelabuga “a provocat distrugeri semnificative ale instalațiilor de producție”.

La scurt timp după atacuri, a circulat online o înregistrare video care arăta o aeronavă ușoară – despre care se crede că a fost modificată pentru a zbura fără pilot – coborând pe o clădire din Yelabuga înainte de a exploda.

Marți dimineață, drone au fost reperate și în regiunea Lipetsk, la sud de Moscova, și a fost introdusă o alertă de raid aerian, au declarat autoritățile locale.

Alte știri:  Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

De câteva luni, Kievul și-a intensificat atacurile cu drone pe teritoriul rusesc.

Ucraina a avertizat în repetate rânduri că armata sa se confruntă cu un deficit sever de muniție, dar și-a stabilit ca obiectiv producerea pe plan intern a unui milion de drone în acest an.

La începutul acestui an, Ucraina ar fi reușit să lovească un important terminal de export de gaz în apropierea orașului Sankt Petersburg, aflat la 1.250 km de granița dintre Ucraina și Rusia.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…