Un bombardament devastator al forțelor rusești în regiunea Herson din sudul Ucrainei a provocat moartea a șapte persoane nevinovate, inclusiv a unui copil de 22 de zile. Atacul, care a avut loc duminică, 13 august, s-a soldat, de asemenea, cu cel puțin 22 de răniți, ceea ce i-a determinat pe oficialii locali să declare ziua de luni drept zi de doliu.

Deși Kievul a reușit să recupereze cu succes o parte din Herson de sub ocupația rusă în luna noiembrie a anului trecut, trupele de la Kremlin au continuat să bombardeze capitala regională și zonele înconjurătoare de peste râul Nipru.

Satul Shyroka Balka, situat în regiune, a fost cel mai afectat de atac, cinci persoane pierzându-și viața, printre care o fetiță de 22 de zile, fratele ei de 12 ani, care a cedat în mod tragic rănilor la spital, și mama lor, Olesia, în vârstă de 39 de ani, după cum a confirmat președintele Zelenski.

Ca răspuns la incident, ministrul ucrainean de interne Ihor Klymenko a scris într-o postare pe Telegram: “Teroriștii nu vor înceta niciodată de bunăvoie să ucidă civili. Teroriștii trebuie să fie opriți – cu forța. Ei nu înțeleg nimic altceva”.

În mod tragic, satul vecin Stanislav a suferit, de asemenea, victime, două persoane, inclusiv un pastor de biserică, pierzându-și viața, potrivit guvernatorului Oleksandr Prokudin.

Pe lângă victime, trei persoane au fost rănite atât în orașul Herson, cât și în localitatea Beryslav, după cum a raportat Ministerul de Interne. Alte victime au fost raportate în alte cinci localități din regiune.

Pe parcursul zilei, guvernul local din Herson a anunțat că o nouă lovitură aeriană și un bombardament de artilerie au rănit o femeie de 31 de ani și un bărbat, provocând pagube la cel puțin 12 case din orașul Bilozerka. De asemenea, guvernul a precizat într-o postare pe Telegram că trei bombe aeriene ghidate au avariat mai multe case în satul Odradokamianka.

Președintele Zelenski a dezvăluit că, până duminică la ora 18.00, au fost raportate în total 17 bombardamente numai în regiunea Herson. Incidente similare au fost raportate în regiunile Nikolaev, Zaporojie, Donbas, Harkov și în zonele de frontieră din nord-estul Ucrainei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…