Un fost ministru din Afganistan lucrează ca livrător de pizza în Germania. Fotografii cu Syed Ahmad Shah Sadat, care a lucrat ca ministru al comunicațiilor și tehnologiei în Afganistan, au fost postate de Al-Jazeera Arabia pe Twitter.

Sadat locuiește la Leipzig, unde a ajuns în decembrie anul trecut după ce a părăsit Afganistanul.

Sadat s-a alăturat cabinetului lui Ashraf Ghani în 2018, dar a demisionat din funcție în 2020 din cauza diferențelor cu el. Ulterior, a părăsit Afganistanul și a plecat în Germania.

Sadat a confirmat pentru Sky News că el este în fotografii. El a început să lucreze ca profesionist în livrarea de alimente pentru compania germană Livrando după ce i s-au epuizat banii.

El a mai spus canalului de știri că povestea sa va servi drept „catalizator” pentru a schimba modul în care oamenii de rang înalt își trăiesc viața în Asia și în lumea arabă. Odată înconjurat de personalul de securitate, Sadat livrează acum pizza pe bicicletă.

Potrivit Hindustan Times, Sadat deține două masterate în comunicații și inginerie electronică la Universitatea Oxford. A lucrat 23 de ani în domeniul comunicațiilor cu mai mult de 20 de companii, în 13 țări, inclusiv Arabia Saudită, pentru Aramco și compania Saudi Telecom.

În experiența sa de peste două decenii, Sadat a lucrat ca consilier tehnic la ministerul tehnologiei informației și comunicațiilor al Afganistanului din 2005 până în 2013. De asemenea, a fost CEO al Ariana Telecom din Londra din 2016 până în 2017.

Afganistanul a intrat pe deplin sub controlul talibanilor la 15 august, când grupul insurgenților a capturat capitala Kabul. Ghani, care era președinte, a părăsit țara a doua zi și se crede că se află în EAU.

Reacționând la evoluțiile din Afganistan, Sadat a declarat pentru Sky News că nu se aștepta niciodată ca guvernul civil să cadă atât de repede.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…