Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu de partid din București, situat pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86, cu scopul de a-l transforma într-o reședință de familie. Investiția estimată în acest proiect se ridică la peste 7 milioane de euro, potrivit unei investigații realizate de Recorder.

Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE, situat pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București, se află în proces de transformare într-o “locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după încheierea celui de-al doilea mandat, conform declarațiilor unor surse din mediul politic .Potrivit G4media.ro, valoarea totală a lucrărilor de amenajare ar putea ajunge la 45 de milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro)

Proprietatea de pe Aviatorilor este amplasată pe un teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădire birouri (S+P+1E) cu suprafața construita la sol de 475 mp și suprafață construită desfășurată de 1.265 mp, un garaj cu suprafața construită desfășurată de 43 mp și o cabină poartă cu suprafața de 23 mp.

Potrivit legii, foștii președinți au dreptul să primească din partea RA-APPS o reședință oficială. În cazul lui Klaus Iohannis, acesta ar urma să primească reședința de pe Aviatorilor după încheierea celui de-al doilea mandat. Predecesorul său, Traian Băsescu, a primit o vilă de pe strada Gogol din București, care a necesitat lucrări de reabilitare înainte de mutarea sa.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook