Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, până la sfârșitul anului, numărul soldaților ruși căzuți în Ucraina va ajunge la 100.000.

“Până la sfârșitul acestui an, Rusia va pierde 100.000 dintre soldații săi și Dumnezeu știe câți mercenari. Iar Ucraina va persevera. Iar lumea va face totul pentru a se asigura că toți cei care se fac vinovați de acest război criminal vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Zelenski în discursul său zilnic.

Zelenski a continuat spunând că situația de pe front rămâne dificilă. În ciuda faptului că Rusia a suferit pierderi extrem de mari, ocupanții încearcă în continuare să avanseze în regiunea Donețk, să se impună în regiunea Luhansk, să avanseze în regiunea Harkov și își planifică operațiunile pe frontul sudic.

“Dar noi menținem apărarea și, cel mai important, nu permitem inamicului să își ducă planurile la bun sfârșit. Ei au spus că vor cuceri regiunea Donețk, au spus acest lucru în primăvară, vară, toamnă… În această săptămână, începe deja iarna. Și-au sacrificat armata regulată acolo, pierd zilnic sute de soldați mobilizați și mercenari acolo, folosesc trupe de barieră acolo”, a subliniat președintele ucrainean.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram