Autoritățile locale au stârnit nemulțumire în rândul locuitorilor din Constanța, după ce au început să înlăture gardul viu de pe bulevardul 1 Decembrie, tronsonul dintre Lidl și strada București. Partidul Verde Constanța a reacționat vehement pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra importanței acestui element al peisajului urban.

Într-o postare pe Facebook, partidul subliniază că acțiunea administrației locale este un semn de dispreț față de mediul înconjurător și nevoile cetățenilor.

“Acest gard viu nu are doar un rol de decor, ci este un element esențial al peisajului urban, având menirea de a proteja și înfrumuseța spațiul din fața blocurilor. Se află într-o stare perfectă, la o înălțime potrivită, și îndeplinește un rol crucial în descurajarea hoților și a celor care ar dori să distrugă florile îngrijite cu atâta dragoste de către riverani.” subliniază partidul.

Partidul Verde Constanța a emis o solicitare urgentă către administrația locală pentru oprirea imediată a demolării și găsirea unei soluții alternative care să nu implice distrugerea spațiului verde.

Într-un efort de a obține explicații, reprezentanții formațiunii politice au încercat să contacteze Primăria Constanța la departamentul de spații verzi, însă, conform postării, fără succes.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook